UEFA, Blockchain teknolojisini Süper Kupa biletlerinin dağıtımında kullandı
UEFA, Blockchain teknolojisini Süper Kupa biletlerinin dağıtımında kullandı

UEFA, Süper Kupa biletlerinin dağıtımında Blockchain teknolojisini kullandı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA, Blockchain teknolojisinin geçen haftaki Real Madrid ve Atlético Madrid arasında oynanan Süper Kupa maçında başarılı bir şekilde kullanıldığını açıkladı.

Avrupa futbolunun yönetim organı, web sitesindeki bir yayında, Estonya’nın Tallinn kentinde düzenlenen maça katılan hayranların cep telefonlarında bilet almak için Blockchain tabanlı Android ve iOs uygulamasının kullanıldığını belirtti.

UEFA, Blockchain teknolojisiyle bilet güvenliğini sağlayacak

Yıllar boyunca, UEFA, aşırı kalabalık nedeniye gelir güvenliği endişelerine yol açabilecek sahte ya da çoğaltılmış bilet sorunuyla mücadele etti. Yunanistan’ın Atina kentindeki Liverpool ve AC Milan arasında düzenlenen 2007 UEFA Şampiyonlar Ligi finali, maç gününde yapılan bilet sahteciliğine çok iyi bir örnekti.

Mevcut bilet sistemleri altında, sahte biletler, stadyum güvenlik düzenlemelerine aykırı olarak binlerce ekstra taraftarın yanlışlıkla kabul edilmesine neden olabilir. Bu durum, potansiyel olarak bir kalabalığın veya taraftarın ayaklanması halinde kanunun ve düzenin bozulması anlamına da gelebilir.

Mevcut sistemler, yüzlerce hatta binlerce biletin online olarak kullanılabilir hale gelmelerine neden olarak maç günlerinde başarısız olmuşlardır.

Bu durum, birçok özel taraftarın biletlere erişemeyeceği bir duruma yol açıyor çünkü karaborsacılar bilgisayarlı bilet alımlarını kendilerinden çok daha hızlı bir şekilde yürütebilirler.

UEFA’da yeni biletleme dönemi

UEFA’nın yeni biletleme sistemi, bu sorunları bir kez ve her zaman çözebilmek için, bilet dağıtımı, ve sahteciliği önlemek amacıyla güvenli bir çerçeve sağlamayı amaçlamaktadır. Sistem, mevcut eşleşme biletlerinin %100’ünü Android ve iOS’ta kullanılabilen Blockchain tabanlı bir uygulama aracılığıyla kayıtlı kullanıcılara dağıtıyor.

Sistem, kullanıcılara giriş izni vermek için akıllı telefonlar ile entegre olan stadyumlarda, mobil Bluetooth cihazları ile Blockchain’de çalışan bir bilet dağıtım sistemini birleştiriyor.

Sistem daha önce Lyon’da düzenlenen 2018 Avrupa Ligi finali de dahil olmak üzere, Atlético Madrid ve Marsilya arasında halka açık biletlerin %50’sini dağıtmak için çeşitli etkinliklerde kullanıldı.

Bu testlerin başarısını takiben sistem, Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid ve Avrupa Ligi şampiyonu Atlético Madrid arasında yapılacak maçta halka açık tüm biletler için uygulandı.

UEFA, gelecekteki maçlarda da kullanmak üzere sistemi geliştirmeye devam edeceğini söylüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin