UEFA, Blockchain testini gerçekleştirdi
UEFA, Blockchain testini gerçekleştirdi

UEFA, Blockchain testini başarıyla gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa Futbol Dernekleri Birliği veya daha yaygın olarak bilinen UEFA, Blockchain ile inşa edilmiş bir mobil bilet uygulamasının “başarılı” bir denemesinin tamamlandığını duyurdu.

Futbol maçları için bilet satışı yapmak amacıyla “daha basit ve güvenli” bir yöntem hedefleyen örgütün Estonya’nın başkenti Tallinn’deki Real Madrid ve Atletico de Madrid arasında bu hafta oynanacak UEFA Süper Kupa maçında uygulamayı test ettiği bildirildi.

Örgütün resmi web sitesinde yaptığı sistem, biletlerin sahteciliğini ve çoğaltılmasını önleyebilecek güvenli bir bilet dağıtımı sağlamak için tasarlandı.

UEFA testin ilk aşamasını tamamladı

Test, UEFA’nın iOS ve Android için Blockchain tabanlı uygulama aracılığıyla halka satılmış olan Tallinn maçı için tüm biletleri dağıtmasıyla tamamlandı.

Bilet dağıtım sisteminin, futbol stadyumunun girişlerinde mobil Bluetooth cihazları ile birlikte çalıştığı belirtildi.

Tam test, örgütün, Fransa’nın Lyon şehrindeki bir maçta biletlerin yüzde 50’sini dağıtması da dahil olmak üzere önceki kısmi denemelerin ardından “ince ayar ve iyileştirmeler” olarak adlandırdığı bir test ile tamamlanacak.

Örgütten yapılan resmi açıklamaya göre ileride diğer futbol etkinliklerinde kullanılmak niyetiyle sistemin geliştirileceğini açıklandı.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin