Deloitte
Deloitte MicroStrategy'yi takip ediyor: Kurumlar için Bitcoin yatırım kılavuzu yayınladı

Deloitte’un 2018 için 6 Blockchain trendi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Deloitte’a göre kripto para birimleri, küresel piyasada yükselirken bunların temelini oluşturan teknoloji Blockchain, 2018’deki pazar eğilimlerini belirliyor gibi görünüyor.

Deloitte Blockchain trendlerini belirliyor

Blockchain teknolojisi, 2017’de Blockchain ismine dahil edilmesine dayanan önemli yatırımlar gördü ve kendi başına bir faaliyet başlattı.

Piyasa lojistik, sağlık ve finansal teknoloji gibi alanlarda açık defter teknolojisinin uygulanabilirliğini gerçekleştirirken, yenilikçiler de bu zorluğu aşmaya başladı. Deloitte geçtiğimiz günlerde yayınladığı raporda 2018 Küresel Blockchain Anketi başlıklı bir rapor yayınladı.

İşte 2018’in ortaya çıkan eğilimleri

Araştırmak yerine uygulamak: Rapora göre, işletmeler salt eğitimden ziyade Blockchain teknolojisini her alanda kullanmaya başlıyor. Açık defter teknoloji, kısa vadeli ve uzun vadeli iş süreçlerini düzene sokma yeteneğine sahip.

Tüm işletmeler, bir ağ içindeki varlıkların değişimini temel alır ve Blockchain teknolojisi, bu sürecin denetlenmesini ve doğrulanmasını sağlar.

Bu, artan verimlilik ve azalan maliyet gibi her türlü iş için bir nimet. İddialı iş liderleri artık Microsoft Power Ledger gibi programları kullanarak bu teknolojiyi günlük operasyonlarında kullanmaya başlıyor.

Merkezi olmayan Blockchain tabanlı uygulamalar ön plana çıkıyor: Birçok işletme mevcut iş süreçlerinde Blockchain teknolojisi uyguluyorken diğer Blockchain tabanlı uygulamalar tamamen yeni alanlar oluşturmak için yükseliyor.

Deloitte araştırması, geleneksel işletmelerin yüzde 74’ünün süreçlerinde Blockchain teknolojisini kullanabileceğini doğruladı.

Blockchain’deki can sıkıntısı: Cryptomania ve Blockchain bonanzadan bir yıl sonra, insanlar sonunda ortaya çıkan bu evrenden bahsederken bıkacaklar. Bazı Blockchain’ler küresel işletmeler için adeta her sorunu çözen bir ilaç gibiyken, diğerleri için pek de yarar teşkil etmeyebiliyor.

Yenilik öncülerinin bir sorumluluğu var

Sanal gerçeklik, makine öğrenimi, Blockchain ve uçan arabalar, hepsi birer gerçek. Blockchain teknolojisinin yararını vızıltılara boyun eğmeden görmek ise yenilikçilerin sorumluluğunda.

Yeni işletmeler, eski şirketlerden daha verimli bir şekilde benimsenecek: Rapor, bu evrende doğmayan şirketlerden gelebilecek aksaklıklara odaklanıyor. Eski işletmelerin Blockchain teknolojisini benimsemeleri için mimarilerini yeniden biçimlendirmeleri gerektiği göz önünde bulundurulduğunda, yeni Blockchain işletmelerinin verimli ve güçlü araç avantajı olduğu görülüyor.

Blockchain yeni bir halkla ilişkiler aracı haline gelecek: Bu durum, görünürlüğün sosyal medyada bir işletmenin büyümesinden, reklamcıların istedikleri gözlerin reklamlarında olduğunu doğrulamasına kadar Blockchain teknolojisinin kullanılabileceği anlamına geliyor. Bu, geleneksel fon akışlarının bozulmasının yanı sıra daha fazla güvenilirlik anlamına gelir.

Facebook ve Google şu anda oyundaki reklam dolarlarının çoğunu kontrol ediyor ve Blockchain teknolojisi bu devlerin yıkılmasına imkan tanıyor.

Güvenlik ve yeniliğin anahtarıdır: Blockchain, doğruluğu garanti eden bir defter sistemidir. Bununla birlikte, bu teknoloji insanların ve varlıkların güvenliğini engellemeyi de sağlayabilir. Bu, gelişmekte olan endüstriye Blockchain’nin ne kadar değer katacağı göz önüne alındığında bir köşe taşı olacak.

btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin