Uçuş sırası kimde?: Bitcoin, Etherem ve XRP fiyat analizi
Uçuş sırası kimde?: Bitcoin, Etherem ve XRP fiyat analizi

Uçuş sırası kimde?: Bitcoin, Ethereum ve XRP fiyat analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve birkaç altcoin, gün içi düşük seviyelerinden keskin bir şekilde toparlandı. Bu durum daha düşük seviyelerde sağlıklı talep olduğuna işaret ediyor.

Yakın zamanda Reddit’teki AMA oturumunda milyarder Ray Dalio, yatırımcıları şu anki astronomik para basma hızının yakın gelecekte durmayacağı ve servetin nakit olarak tutulmasının kayıplara yol açabileceği konusunda uyardı. Dalio, Bitcoin’in (BTC) “altın ve diğer varlıkların depolanması için bir çeşitlendirici görevi görebileceğini” söyledi.

CoinShares’ten yeni bir rapor, altından kripto ürünlerine geçişin çoktan başlamış olabileceğini gösteriyor. Rapor, aynı dönemde altın yatırım ürünlerinden 9,2 milyar dolarlık çıkış ve kripto ürünlerine 1,4 milyar dolarlık giriş olduğunu vurguluyor. İlginç bir şekilde, Bitcoin ile birlikte Ethereum fonları da yatırımları çekiyor.

Kurumlar kripto alanına yatırımlarını artırırken, Galaxy Digital kurucusu ve CEO’su Mike Novogratz geçtiğimiz günlerde CNN’e, insanların net varlıklarının yaklaşık %5’ini Bitcoin’e ve bir kısmını da Ethereum’a (ETH) yatırması gerektiğini söyledi. Novogratz,%30-40’lık bir düzeltmeyi dışlamadı, ancak Bitcoin’in sıfıra gitmeyeceğini iddia etti.

Benzer şekilde Winklevoss kardeşler, Singapur Fintech Festivali katılımcılarına Bitcoin fiyatının gelecekte 500.000 $’a ulaşacağına inandıkları için kendilerini Bitcoin hakkında eğitmelerini tavsiye etti.

Bitcoin fiyat analizi

Bitcoin (BTC) bir kez daha 6 ve 7 Aralık’taki 19.500 $ direncinin üzerine çıkamadı. Bu durum, kısa vadeli traderlardan kar alımını çekmiş olabilir. Aşağı yönlü hareket, fiyatı 20 günlük üssel hareketli ortalama olan 18.314 $’ın altına çekti.

Ancak düşüş, traderlar arasında panik yaratmadı ve boğalar, düşüşte BTC / USD kurunu satın almaya devam ediyor. Bu, duyarlılığın yükselmeye devam ettiğini gösterdiği için olumlu bir işarettir. Boğalar şimdi fiyatı 19.500 $ direncine itmeye çalışacak.

Fiyat 20 günlük EMA’nın üzerinde kalamazsa veya 19.500 $ direncinin üzerine çıkamazsa, başka bir satış turu olasıdır. Ayılar fiyatı 17.650 $’ın altına çekerse, parite 50 günlük basit hareketli ortalamaya 16.314 $’a düşebilir.

Düz 20 günlük EMA ve orta noktanın hemen üzerindeki göreli güç endeksi (RSI), birkaç günlük fiyat aralığına bağlı  hareketi öneriyor.

16.191,02 $’ın altında bir kırılma, ayıların üstünlüğe sahip olduğunu gösterirken, 19.500 $’ın üzerindeki bir kırılma, avantajı boğalar lehine çevirecektir. O zamana kadar parite iki seviye arasında uçucu kalabilir.

Ethereum fiyat analizi

Etherem (ETH), 8 Aralık’ta yükselen üçgen modelinin trend çizgisinin ve 20 günlük EMA’nın (559 $) altına düştü. Bu hareket, yükseliş kurulumunu geçersiz kılıyor. Ancak olumlu olan şey, boğaların düşüşü satın alıp fiyatı itmesidir.

Boğalar talebi daha yüksek seviyelerde sürdürebilirse, ETH / USD kuru yine 622.807 $ ila 635.456 $ direnç bölgesine yükselebilir.

Aksine, trend çizgisi artık bir direnç görevi görebilir. Fiyat bu dirençten düşerse, ayılar kuru 530.487 doların altına çekmeye çalışacak. Başarılı olurlarsa parite 488.134 dolara düşebilir.

Bunlar yükseliş ve düşüş olasılıkları olsa da, düz 20 günlük EMA ve 54’ün üzerindeki RSI, boğalara veya ayılara bir avantaj göstermiyor. Bu nedenle, birkaç günlük fiyat aralığına bağlı eylem olasılığı yüksektir.

XRP fiyat analizi

Boğalar XRP’yi 6 Aralık’ta düşüş trendi çizgisinin üzerine itmesine rağmen, talep daha yüksek seviyelerde kurudu. Bu durum fiyatı 8 Aralık’ta düşüş trendi çizgisinin altına ve bugün 20 günlük EMA’ya (0,543 $) geri çekti.

Boğalar bugün 0,50 dolarlık desteğe düşüşü satın aldı ve şu anda fiyatı 20 günlük EMA’nın üzerinde tutmaya çalışıyor. Başarılı olurlarsa, XRP / USD kuru birkaç gün fiyat aralığına bağlı kalabilir.

Düz 20 günlük EMA ve orta noktanın hemen üzerindeki RSI, arz ve talep arasında bir denge olduğunu gösteriyor. 0.6794 $’ın üzerinde bir kırılma, avantajı boğalar lehine çevirecek ve 0.50 $’ın altında bir kırılma, ayıların üstünlüğe sahip olduğunu gösterecektir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin