Sergio Ermotti:
Sergio Ermotti: "Blockchain devrim niteliğinde düzenlemeler getirecek."

UBS CEO’su Sergio Ermotti: “Blockchain işletmeler için bir zorunluluk.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçreli finans hizmetleri devi UBS Group AG’nin CEO’su Sergio Ermotti bir röportajda Blockchain teknolojisinin özelliklerinden bahsedip, Blockchain’in işletmeler için neredeyse bir zorunluluk olduğunun altını çizdi.

“Blockchain işletmeler için tasarruf demek.”

Sergio Ermotti Pazartesi günü verdiği bir demeçte, Blockchain teknolojinin şirketlerin daha verimli hale gelmesine yardımcı olabileceğini ve bu sayede belirli işlemlerin maliyetini azaltabileceklerini söyledi. Genel olarak, Blockchain firmaların kaynaklarının, tasarruf sağlayarak daha verimli kullanılmasına olanak sağlayacak. Ancak Ermotti,  özellikle de söz konusu verimliliği elde etmek için Blockchain’i  “biçilmiş kaftan” olarak tanımladı. Ermotti, konu ile alakalı şu açıklamaları yaptı:

Endüstrimiz gayrisafi kâr açısından baskı altında kalmaya devam edecek. Kuşkusuz, endüstri ile bağlantılı kalabilmenin tek yolu, sermaye, kaliteli ürünler ve sahip olduğunuz nitelikli iş gücü bakımından güçlü olmak değil. Tüm bunların yanında müşterileriniz için en uygun fiyat avantajlarıyla, en iyi tavsiyelerde bulunmanız gerekir.

Sergio Ermotti: “Blockchain devrim niteliğinde düzenlemeler getirecek.”

Röportaj sırasında Ermotti, Blockchain teknolojisinin gelecek 10 yıl içinde çok önemli ve devrim niteliğinde düzenlemeler getireceğini söyledi. Bu röportaj Ermotti’nin kripto paraları övmeden Blockchain teknolojisini övdüğü tek konuşması değil. Ekim ayında CNBC ile yapılan başka bir röportajda, özellikle de kripto paralarla ilgili olarak çok temkinli konuşan Ermotti, Blockchain hakkında çok olumlu görüşleriyle yatırımcılara da tavsiyeler verdi.

Ermotti’nin yorumları, geçen yıl Bitcoin’in riskli olduğunu söyleyen UBS Başkanı Mark Haefele’nin görüşleri ile örtüşüyor. UBS, düşüncelerini eyleme geçirmek için şu anda IBM ile ortaklaşa bir Blockchain tabanlı ticaret finansmanı platformu olan Batavia’yı geliştiriyor. Bu çalışmada UBS, Nisan ayında Batavia platformunu kullanarak ilk defa kurumsal müşteriler için sınır ötesi işlemler gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kripto paraları Blockchain’den ayrı düşünmek ne kadar doğru?

Tabi Blockchain teknolojisi son derece önemli. Ama kripto paralarıda bu teknolojiden ayrı düşünmek ne kadar doğru orası ayrı bir konu. Blockchain eğer hızlı tren rayları ise, kripto paralarda vagonlar dır. Vagonların devrilme riski her zaman vardır. Bu risk yüzünden de kripto paralardan tamamen vazgeçilemez. Tabii ki son kararı verecek olan sizlersiniz, görüşlerinizi bizimle de paylaşabilirsiniz. Blockchain dünyasını yakından takip etmek ve son haberleri almak için bizi takipte kalın.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin