Coinbase artık Türkiye’de : Kripto para borsası enflasyona karşı korunmak isteyen yatırımcıların peşinde
Coinbase artık Türkiye’de : Kripto para borsası enflasyona karşı korunmak isteyen yatırımcıların peşinde

Uber ve Nike, Coinbase sayesinde kripto ödemelerini kabul ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen bir kripto para borsalarından olan Coinbase, kullanıcıların kendi sanal paralarını harcamalarına yardımcı olmak için bir başka cesur adım daha attı. Bugün şirket, Uber ve Nike’ın Avustralya ve AB bölgelerindeki kripto ödemelerini kabul eden büyük bir ortaklık duyurdu.

WeGift ortaklığı

Şirket, geçtiğimiz günlerde Londra merkezli bir çevrimiçi hediye kartı platformu olan WeGift ile ortaklık kurmuştu. Bu sayede Coinbase, cüzdan hizmetini WeGift ile entegre etti ve Coinbase kullanıcılarının dijital paralarını kullanarak hediye kartları almalarını mümkün kıldı.

Bugünden başlayarak AB ve Avustralya’daki Coinbase müşterileri, e-hediye kartlarında anında kripto paralarını harcayabiliyorlar ve e-hediye kartlarına doğrudan para çekme teklifleri sunan ilk ticaret platformunu oluşturuyorlar. WeGift ile yapılan iş birliği ile müşteriler, paralarını Nike, Tesco, Uber, Google Play, Ticketmaster, Zalando gibi tüm favori markalarla harcayabilir.

WeGift’in web sitesinde yayınlanan bilgilere göre hediye kartı satın aldıktan sonra, 120 markadan mal ve hizmet satın almak mümkün hale gelecek. Kullanıcılar bu sayede yalnızca e-hediye kartları satın almayacak aynı zamanda Coinbase için 5 bonus ve sıfır işlem ücreti almaya hak kazanacaklar.

Hizmet yalnızca İngiltere, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya ve Avustralya’da mevcut olmasına rağmen ABD merkezli borsa, önümüzdeki 90 gün içinde ülke listesini genişleteceğini ve aynı zamanda daha fazla perakendecinin listede yer alacağını açıkladı.

Coinbase UK CEO’su Zeeshan Feroz, açıklamalarda bulundu

Bitcoin’i bir Nike alışveriş çılgınlığına veya Uber kredilerine dönüştürmek demek müşterilerin daha fazla esnekliğe ve kriptolarını nasıl kullandıklarına dair kontrole sahip olacakları anlamına geliyor.

Hizmet, şu anda sadece Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) para birimlerini destekliyor.

Coinbase’in, hizmetlerini daha çok insana yaklaştırmak amacıyla daha fazla marka ve ülke ekleme vaadini yerine getireceğini düşünüyor musunuz?

cryptolinenews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin