Tianya Club, kullanıcı etkinliğini artırmak için kendi tokenini başlatıyor
Tianya Club, kullanıcı etkinliğini artırmak için kendi tokenini başlatıyor

Çin’den Reddit’e cevap: Çin kripto tokenini başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin’deki en eski ve en popüler sosyal ağ platformlarından biri olan Tianya Club, azalan kullanıcı etkinliğini artırmak için kendi şifreleme tokenini başlatıyor.

Tianya Club nedir?

1999 yılında kurulan bir internet forumu olan Tianya Club, çarşamba günü yaptığı açıklamada, halka açık içerik katkılarını ve topluluk etkinliklerine katılımı ödüllendirmenin bir yolu olarak 8 Ağustos günü Blockchain’e dayalı Tianyan Token’ini (TYT) piyasaya süreceğini açıkladı. Ayrıca bu yeni oluşum, bir borsa ve ödeme aracı olarak da hizmet verecek.

Oluşturulacak 90 milyar tokenin yüzde 20’sinin operasyonel ekipler için ayrılacağını, kalan yüzde 80’inin de topluluk üyelerine dağıtılacağı açıklandı.

Şimdiye kadar Tianya, hangi Blockchain altyapısı üzerine kurulu olduğunu açıklamadı.

Bugünki açıklamaya göre, yalnızca belirli miktarda Tianya Diamonds sahibi kullanıcılar, işlenen konuları denetlemek gibi belirli topluluk etkinliklerine katılarak TYT tokenlerini alabilecekler. Bu adımın, 2017’nin sonlarında piyasaya sürülmeyen Tianya Diamond’ın değerini artırdığı görülüyor.

Tianya Diamond ne vaat ediyor?

Tianya Diamond, Aralık ayında “gelecekte daha fazla kullanım” ve hediyeler vaat ederek, merkezi olarak düzenlenmiş bir hizmet tokeni olarak ortaya çıktı. 900 milyonluk hard-cap Tianya Diamond, WeChat’ta Çin yuanı kullanılarak satın alınabiliyor.

Orijinal içeriğe katkıda bulunarak TYT kazanmayı uman kullanıcılar için, ödüllerin toplamı TYT’leri olan diğer kullanıcılardan alınan oy sayısına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

Bu hareket, internet forumunun azalan popülaritesi nedeniyle karlardaki düşüşten sonra, toplumu yeniden canlandırma girişimi gibi görülüyor.

Alexa veri trafiği sitesine göre, Tianya Club’ın site sıralaması, 2015 yılında Çin’in en çok ziyaret edilen web sitesinden şu anda 24. Sıraya düştü. Arama devi Baidu’nun rakip servisi Baidu Tieba dahil olmak üzere diğer sosyal ağların artan popülaritesinin bu duruma sebep olduğu tahmin ediliyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin