Twitter ’ı Blockchain ortamına taşımak için düğmeye bastı
Twitter ’ı Blockchain ortamına taşımak için düğmeye bastı

Twitter’ı Blockchain ortamına taşımak için düğmeye bastı… Kullanıcılar için bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Jack Dorsey‘in Bitcoin’e olan düşkünlüğü, onu Afrika için bir Bitcoin geleceğini takip etmeye yönlendirdi. Şimdi, Twitter CEO’su, sosyal medya şirketini “merkezsiz” bir platforma taşımak için popüler kripto paranın arkasındaki teknolojiyi kullanmak istiyor.

Çarşamba günü, Dorsey’in şirketi, bir dizi tweetin ardından gerekçesini sunarken Twitter’ı bu standardın bir müşterisi haline getirme hedefini anlattı. Ayrıca “sosyal medya için merkezi olmayan bir standart” geliştirmek için küçük bir takıma fon sağladığını tweetledi.

Dorsey, kötüye kullanım ve yanlış bilgilendirmeye yönelik politikaları uygulamak için merkezi bir çözümün zaman kaybı oluşturacağını ve daha ölçeklenebilir bir çözümün ortak bir standart olacağına inanıyor. Dorsey, merkezi olmayan bir ağ üzerinde kontrol sağlayan bir blockchain’e geçişin, içeriğin daha iyi yayılmasına, daha iyi yönetilmesine ve hatta daha çok para kazanmaya neden olacağını düşünüyor.

Dorsey attığı tweette şöyle bahsetti:

Bu neden Twitter için iyi bir şey? Genel olarak çok daha geniş bir kitleye ulaşmamıza ve katkıda bulunmamıza, sağlıklı sohbeti teşvik eden açık öneri algoritmaları oluşturma çabalarımıza odaklanmamızı sağlayacak.

Blockchain’e, özellikle de henüz oluşmamış beş kişilik küçük bir takıma geçiş yapmak iddialı bir amaç. Dorsey, BlueSky adlı ekibine istihdam sağlaması için Twitter CTO Parag Agrawal’ı görevlendirecek.

Dorsey, bu girişimin ortaya çıkması ve tespit ettiği sorunları çözmesi yıllar alabileceğini tahmin ediyor:

Bu bir gecede gerçekleşmeyecek. Sosyal medyada, yukarıda sıralanan zorlukları çözme yolunu açan sağlam, ölçeklenebilir ve kullanılabilir bir merkezi olmayan standart geliştirmek uzun yıllar alacak. Taahhüdümüz bu çalışmayı bu noktaya kadar finanse etmektir.

Kripto para birimleri ile özellikle Bitcoin ile Dorsey, merkezi olmayan dijital para biriminin bazı sorunlarını çözmeye çalışıyor. Ayrıca Bitcoin’i güvenilir bir ödeme yöntemi haline getirmeye odaklanan bir ekip de kurdu.

ibtimes


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin