google g-suite

Twitter’da Bitcoin kovalayan dolandırıcıların hedefinde bu sefer Google G-Suite vardı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçmiş dönemlerde, hackerların Channing Tatum ve Mark Zuckerberg gibi tanınmış kişilerin resmi Twitter hesaplarına saldırdığı görüldü. Ancak şu anda oldukça hızlı üreyen bilgisayar korsanları teknoloji devi Google’a zor anlar yaşattı. Google G-Suite hesabını kısa süreliğine ele geçiren hackerler takipçilerden Bitcoin çalma girişiminde bulundu.

Google G-Suite Twitter hesabı ele geçirildi

Dün patlak veren olaya göre Google’ın G-Suite resmi Twitter hesabının bir kripto para dolandırıcılığına maruz kalmak suretiyle saldırıya uğradığı iddia edildi.

Hesabın, eşi benzeri görülmemiş bir Bitcoin dağıtma sahtekârlığı reklamını sayfanın neredeyse 1 milyon olan takipçisine ulaştı. Bilgisayar korsanları, kullanıcıları Google’ın sponsorlu bedava BTC dağıtma kampanyasına katılmayı teşvik eden çeşitli mesajlar gönderdi. Ayrıca G Suite’in artık bir ödeme aracı olarak Bitcoin’i kabul ettiğini de bildirdiler. İlgili twit şu şekildeydi:

“Google tüm topluluklara 10.000 BTC dağıtıyor. Dünyanın en büyük kripto hediyesini yapmaya karar verdik! Artık G Suite’te kripto para ile ödeme yapabilirsiniz! Kampanyaya katılın. ”

1 milyon kullanıcıya sahip Google hesabı kısa sürede geri alındı

Ancak bu süreç uzun sürmedi. Google, hesabın kontrolünü kısa bir sürede tekrar geri aldı.  Fakat hackerlerin twiti yaklaşık 10 dakika kadar yayında kaldı.

Bu, dolandırıcıların, bu çeşit aldatmacalar için popüler bireylerin ve sitelerin Twitter hesaplarını ilk kez kullanması girişimi değil. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, Google CEO’su Sundar Pichai ve Vikipedi kurucusu Jimmy Wales de dahil olmak üzere geçmişte birçok önemli şahsiyet ve kurumun sosyal medya hesapları ele geçirilerek bu tür paylaşımlarda bulundular.

Sahte Elon Musk’un Bitcoin dolandırıcılığı

5 Kasım’da, 10’dan fazla doğrulanmış Twitter hesabının, dolandırıcılık yapan kişiler tarafından kripto para dolandırıcılığında kullanılmak üzere saldırıya uğradığı bildirildi.

Dolandırıcılık girişimlerinin en çok ses getiren olayı ise tanınmamış kişilerin hesapları ele geçirilerek profil bilgileri Elon Musk’ın sahte hesabı şeklinde değiştirildikten sonra Tesla patronunun 10 bin BTC dağıtacağına dair twit atılarak gerçekleşmişti. O twit ise şu şekildeydi:

“Adresinizi doğrulamak için, aşağıdaki adrese 0,1 ila 3 BTC arasında gönderin ardından 1 ila 30 BTC geri alın!”

Sahte hesap kullanarak yapılan bu dolandırıcılık girişiminde 400 kullanıcıdan toplamda 28 Bitcoin alındığı yönünde bilgi verildi.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin