Twitter'daki
Twitter'daki "Bitcoin" konulu tweetler ayın en yüksek seviyesine ulaştı

Twitter Tesla’nın izinden mi yürüyecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

54 milyar doları aşan piyasa değeri ile sosyal medya devi Twitter Inc, Tesla’nın liderliğini takip ettiğini ve bilançosunda Bitcoin tuttuğunu ima etti.

Twitter’ın Finans Direktörü Ned Segal bir röportajda şunları söyledi:

Çalışanlara bitcoin ile ödeme talep etmeleri durumunda nasıl ödeme yapabileceğimizi, bitcoin ile ödeme yapılmasını isterlerse bir satıcıya nasıl ödeme gönderebileceğimizi ve üzerinde Bitcoin bulundurmamız gerekip gerekmediğini çok önceden düşündük. Bunun için bilançoda BTC olması gerekir. Zaman içinde bu konuya daha çok eğilmek istiyoruz, ancak henüz herhangi bir değişiklik yapmadık.

Twitter ve Tesla: Ne kadar yatırım yapacaklar?

2019 itibarıyla Twitter, 4,8 milyar ABD doları kısa vadeli yatırımlarla kilitlendi ve yaklaşık 2 milyar dolar nakit tuttu. Buna karşılık Tesla’nın 2019’da 6,5 ​​milyar dolar nakit parası vardı ve kısa vadeli yatırımlarda hiçbir şey yoktu, bu da onlara 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın almak için gereken özgürlüğü verdi. Hal böyle olunca Twitter’ın yatırımı Tesla’nınkinden çok daha az olacak. Bununla birlikte, bu, yasal bir çeşitlendirici olarak yükselişine daha fazla güvenilirlik katmak için Bitcoin sütunundaki başka bir onay işaretidir.

Jack Dorsey ve Bitcoin

Jack Dorsey’in kurduğu Square, 1 milyar dolarlık nakit varlıklarının yaklaşı k% 5’i olan ve kısa vadeli yatırımları yaklaşık yarım milyar olan bitcoin’e 50 milyon dolar yatırım yaptı. Bitcoin yatırımlarının ardından Square’in Finans Direktörü Amrita Ahuja şunları söyledi:

Bitcoin’in gelecekte daha yaygın bir para birimi olma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz. Adaptasyon arttıkça, disiplinli bir şekilde öğrenme ve katılma niyetindeyiz. Daha kapsayıcı bir geleceğe dayalı ürünler geliştiren bir şirket için bu yatırım, bu yolculuğun bir adımıdır.

Dorsey, Bitcoin’in bir gün dünyanın “tek para birimi” olacağına inanıyor ve Square’in Cash App ile kolayca erişilebilir olmasını hedefliyor. Artı, ağdaki işlemleri ve blokları doğrulamaya yardımcı olmak için yakın zamanda kendi Bitcoin düğümünü başlatmış gibi görünüyor. Geçtiğimiz Cuma, Twitter’da düğümünün hareket halinde olduğunu ve bitcoin blok zinciri ile senkronize olduğunu gösteren bir resim paylaşmıştı.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin