Twitter Bitcoin yasağı
Twitter Bitcoin yasağı

Twitter kripto para dolandırıcılığının merkezi haline geldi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Twitter, Mayıs ayından bu yana 70 milyondan fazla hesabı askıya aldı. Gözlemciler, bu büyük temizleme operasyonunun yakında yakın zamanda Ethereum dolandırıcılığını da hedef alacağını söylüyor. Dolandırıcılığın merkezi haline gelen Twitter kripto paralar konusunda artık bir hamle yapabilir.

Twitter kripto dolandırıcılığı örneği.
Twitter kripto dolandırıcılığı örneği.

Twitter kripto dolandırıcılığına önlem almak için çok geç kaldı

Son birkaç yılda, Milo Yiannapolous’un platformdan yasaklanması gibi, trolleri içeren bazı vakalar görülürken, Twitter internetteki en zehirli alanlardan biri haline gelen bu durumun temizlenmesinde nispeten yavaştı.

Rusya’nın ABD seçimlerindeki müdahalesine ilişkin soruşturmanın ardından, bu çabalarını biraz hızlandırdı ve en azından borsaların gündemde olduğu zamanlarda politikalarını değiştirmeye istekli olduğunu gösterdi.

Twitter’daki kripto topluluğu, temizlemenin uzun sürdüğü bir alan. Özellikle bu yıl, sitede kripto dolandırıcılığı miktarında büyük bir artış görüldü.

Ünlülerin isimleriyle sahte hesaplar açılıyor

En yaygın olan dolandırıcılık türü olarak, daha küçük bir miktar karşılığında büyük miktarda ETH  tokeni sunan sahte bir Ethereum oyunu dikkat çekti. Birçoğu ünlülerin veya yüksek profilli kullanıcılarınkine çok yakın olan kullanıcı adlarına sahip olan sahte hesaplar, bu tarz dolandırıcılıklarda en çok kullanılan araçlar.

Bu dolandırıcılık türü o kadar yaygın ki, büyük mali yorumcular bile bunun farkında. CNBC Fast Money’den Melissa Lee, Twitter’ın artık bu konuyla ilgili bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi.

Twitter kripto dolandırıcılığı örneği.

Elon Musk kısa süre önce bu dolandırıcılarla ilgili tweet attı ve yaratıcılıklarından övgüyle bahsetti.Sahte hesapların çoğu Elon Musk ve Vitalik Buterin’in adını kullanıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Twitter’ın kurucusu New York’tan BitLicense aldı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin