Sosyal medya kripto para endüstrisi için ne kadar önemli?
Sosyal medya kripto para endüstrisi için ne kadar önemli?

Twitter’daki en popüler kripto paraları öğrenmek ister misiniz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

CoinTrends.com, Twitter’da ortalama bir saatte en çok bahsedilen kripto parayı gösteren bir gönderiyi twitledi. Tron’un kurucusu ve CEO’su Justin Sun’da bu gönderiyi retwit yapanlar arasındaydı. Zira Tron paylaşılan iletide lider konumdaydı. Tron’un ana rakipleri olan Ethereum ve EOS, sırasıyla üçüncü ve dokuzuncu sırada yer aldı. Piyasa sermayesiyle en büyük kripto para olan Bitcoin ise Tron’dan sonra ikinci sırada yerini aldı

Twitter’daki kripto meraklıları Tron’dan 1,972 kez bahsetmişken, listenin sonundaki Bitcoin Cash’den sadece 297 kez bahsedildiği görüldü.

İşte Twitter ’daki en popüler beş kripto para

Sun’ın Twitter ’daki yüksek etkinliği de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden dolayı Tron en çok bahsedilen kripto para konumunda. Bunun dışında, Blockchain protokolü de düzenli olarak haberlerde. Tron’un yakın zamanda Binance’in Blockchain Charity Vakfı’na 3 milyon dolar bağışlaması oldukça ilgi çekti.

Sun ayrıca İsviçre’de Swisscom CEO’su Daniel Haudenschild ile buluşarak potansiyel olarak işbirliği yapmak için yapılabilecekler hakkında görüştü:

Ethereum’u geride bırakma hedefiyle Dapps’imizin miktarını ve kalitesini arttırmak için çok çalışmaya devam edeceğiz. Bu bizim bir sonraki hedefimiz.

Listenin ikinci sırasında ise Bitcoin yer alıyor. Kripto paraların ilki olan Bitcoin için en ilginç haftalardan biri yaşandı. Çünkü borsalarda büyük bir satış dalgası içinde stabil kaldığı görüldü. Oysaki çoğu zaman, Bitcoin’in istikrarı tüm pazarın istikrarına dönüşürdü.

Piyasa kapitalizasyonuna göre en büyük ikinci kripto para birimi olan Ethereum, kısa bir süre önce Constantinople hard fork geliştirmesinin başarısızlığını yaşadı. Geliştirmenin gelecek yıla ertelendiğini gördük.  Ethereum ağı şu an panik içinde gözüküyor. Çünkü Tron gibi yeni ve sıkı çalışan ağlar ile zorlu bir rekabet içinde.

Bununla birlikte, Ethereum en iyi bilinen ve güvenilir kripto paralardan biri. Bu ise fiyatının gelecekte yükselebilme potansiyeline karşı bir alım fırsatı olarak görülmesine neden oluyor. Piyasa performansından bağımsız olarak, Bitcoin ve Ethereum her zaman konuşulacak büyük kripto paralar olma özelliğini koruyacak gibi görünüyor.

Ripple (XRP) ve Litecoin (LTC) sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer aldı. Ripple’ın 25 Ekim’de yayınlanan raporu, şirketin piyasa koşullarına rağmen XRP’de 163 milyon dolar satmayı başardığını gösterdi. Ripple ayrıca Prag merkezli bir girişim olan Amore Finance ile de ortaklık kurdu.

Listedeki son 5 kripto para

Son beşte bulunan kripto paraların ise sırasıyla NEO, Cardano, Stellar, EOS ve Bitcoin Cash olduğu görüldü. NEO Vakfı, merkezileştirmeye doğru ilerlerken MainNet uzlaşma düğümünden biri olarak Hollandalı bir telekomünikasyon şirketi KPN’yi seçti. NEO kısa süre önce Berlin’de bir hackathon düzenledi ve bir sonrakinin St. Petersburg ‘da olacağını duyurdu. EOS ise dünyanın çeşitli yerlerinde hackathonlar düzenleyerek platformunu tanıtmaya devam ediyor.

Son gelişmelere göre bir özet çıkarmak gerekirse kripto endüstrisi olgunlaşmasının belirgin olarak görüldüğünden bahsedebiliriz. Çünkü piyasa artık “FOMO” veya “hype” üzerinde değil de gerçek ürün ve hizmetler üzerinde büyüyor gibi görünüyor. Projelerini aktif olarak geliştirenlerin yeni ortaklıklar kurmaları ve topluluklarıyla kurdukları iyi ilişkilerin devam etmesi bu durumun en büyük kanıtı.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin