Hitachi Payments ve Hindistan Devlet Bankası ortaklığa gidiyor
Hitachi Payments ve Hindistan Devlet Bankası ortaklığa gidiyor

Dijital ödeme platformu Hitachi Payments ve Hindistan Devlet Bankası ortaklığa gidiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dijital ödeme platformu Hitachi Payments ve Hindistan Devlet Bankası ortaklığa gidiyor. 29 Ekim’de yayımlanan basın açıklamasına göre Hitachi Payments, ülke çapında bir dijital ödeme platformu oluşturmak için Hindistan Devlet Bankası (SBI) ile ortaklık kurdu.

Hitachi Payments ve Hindistan Devlet Bankası ortak bir girişim başlatacak

Hükümetin “Dijital Hindistan” kampanyasının himayesi altında Hitachi, SBI’ye büyük bir Blockchain desteği ve “Nesnelerin İnterneti” platformu “Lumada” gibi çözümler sunacak.

Hitachi Payments, finans kurumları için dijital ödeme çözümleri sunan, çokuluslu teknoloji şirketi Hitachi’nin bir yan kuruluşudur. Raporda, Hindistan’da yönetim altında 55.000 ATM ve 850.000mobil POS cihazı bulunuyor.

Hindistan hükümetine bağlı SBI, %23 pazar payıyla ve toplam mevduat ve kredi piyasasının dörtte biri ile ülkenin en büyük ticari bankasıdır. Basın bültenine göre, 420 milyondan fazla müşteriye hizmet veren banka, 6.000.000 POS terminalini yönetiyor.

Hitachi Payments-SBI ortak girişimi, ülkedeki dijital hizmet işini genişletmek için Lumada ve diğer ileri teknoloji çözümlerini kullanarak Hindistan’daki finansal hizmetlerin “dijitalleşmesini” hızlandıracak. Hitachi Payments, 2011 yılı itibariyle SBI’nin dijital ödeme ağına hizmet verdiği bildiriliyor.

Daha önce bildirildiği gibi, SBI, Kasım 2017’den beri know-your-customer (KYC) protokollerini yönetmek için bir Blockchain çözümü geliştirdi ve aynı zamanda bankacılık araştırma konsorsiyumu “BankChain’in” kurucu üyesiydi.

Bu yaz Hitachi, Hitachi’nin Hyperledger Fabric-powered Blockchain platformunu biyometri ile birleştiren bir perakende kupon ödeme sistemini denemek için telekomünikasyon devi KDDI ile ortaklık kurdu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin