Twitter CEO
Twitter CEO

Twitter CEO’su Jack Dorsey: “Bitcoin’in geleceği Afrika”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in en tanınmış destekçilerinden biri olan Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey, Afrika gezisini tamamladı. Gezi sonrası yaptığı açıklamada ünlü CEO, Bitcoin’in (BTC) geleceğinin Afrika kıtası  tarafından şekillendirileceğini öne sürdü.

Kasım ayı içerisinde Nijerya ve Gana ziyaretlerini tamamlayan Dorsey, 27 Kasım 2019 tarihli tweetinde 2020 yılı içerisinde daha uzun süreliğine tekrar Afrika’ya gideceğini paylaştı.

Dorsey, Afrika’nın Bitcoin potansiyelini işaret ediyor

Dorsey, “Afrika geleceği şekillendirecek, tanımlayacaktır (özellikle de Bitcoin için!)” diyerek, gelecek yılın yaklaşık 6 aylık bir bölümünü kıtada geçirmeyi planladığını açıkladı.

Nijerya’da bulunduğu dönemdeki çalışmalarında, bir Bitcoin buluşmasına katılarak kripto para birimine olan inancını ve desteğini de yineledi.

Teknoloji devi şirket, Twitter ve Square altyapı sistemlerinin Bitcoin desteği sağlayacağı taahhüdü ile gündemde öne çıkmayı başardı. Bütün bunlara ek olarak Yıldırım Ağı’nı da Bitcoin kullanıcılarının hızlı ve ücretsiz transfer yapmalarını sağlayan ödeme yöntemi olarak açıkça beyan etti.

Yönetim ağırdan alıyor

Dorsey’den gelen yorumların, Afrika’nın Bitcoin’e yönelik devam eden yoğun ilgisinden kaynaklandığı ise gün gibi aşikar bir durum. Cointelegraph’ın da daha önceden konu ettiği üzere, Güney Afrika ve diğer Afrika ülkeleri gibi Bitcoin Google aramalarını yoğun olarak ve sürekli şekilde yapan ülkeler listesinde Nijerya da üst sıralarda yer alıyor.

2050 yılında 32 milyonluk nüfusa ulaşması ve dev bir metropol olması beklenen Nijerya’nın başkenti Lagos’un, kripto para piyasasına ağırlığını koyması kaçınılmaz görünüyor. Dünya Ekonomik Forumu verilerine göre, 2100 yılı itibarıyla Lagos, dünyanın en kalabalık şehri olma yolunda hızla ilerliyor

Dünya geneline bakıldığında ise gelecek yüzyılın en kalabalık 20 şehrinden 13’ünün Afrika kıtasında yer alacağı görülüyor.

Afrika Kıtası’ndaki yerel yönetimler şimdiye dek Bitcoin konusundaki iradelerini riskten uzak durmaktan yana kullanıyorlardı. Ancak kripto para piyasasından daha fazla uzak kalmak istemeyen Gana Cumhuriyeti, kasım ayı içerisinde yaptığı açıklamasıyla bu durumu ortaya koydu. Gana Cumhuriyeti, Çin Halk Cumhuriyeti’nin planlarına paralel olarak bir Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) düşündüğünü açıkladı.

Nijerya’da ise halihazırda kripto paralarla ilgili her hangi bir resmi düzenleme bulunmuyor.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin