Bitcoin yükselirken Bakkt günlük hacminde Yeni ATH'ye ulaşıyor
Bitcoin yükselirken Bakkt günlük hacminde Yeni ATH'ye ulaşıyor

Bakkt’tan üst üste gelen rekor haberleri sanıldığı kadar iyi olmayabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dün, Bitcoin vadeli işlem borsası Bakkt, bir günde kaydettiği 4.269 BTC’lik (32,26 milyon dolar) hacimle rekor kırdı. Ancak Bakkt’tan gelen üst üste rekor haberleri sanıldığı kadar olumlu olmayabilir.

Bakkt’ın işleme koyduğu gerçek BTC miktarı çok düşük

Bitcoinseverler için heyecan verici olan şey, Bakkt’ın vadeli işlemlerinin fiziksel olarak gerçekleştirmesi. Bu durum işlemlerin nakit eşdeğerinde değil Bitcoin’de olduğu anlamına geliyor. Teorik olarak, bu Bitcoin için daha fazla talep demek. Ancak bugüne kadar, çok az Bitcoin Bakkt tarafından işleme konuldu.

Trader Alex Krüger’e göre, ekim ve kasım aylarında Bakkt, aylık vadeli işlemleri için bugünkü fiyatlarla 242.000 dolar değerinde sadece 32 Bitcoin teslim etti.

“Bakkt ile CME arasında bir fark yok.”

Vadeli işlem sözleşmeleri gecikmeli bir gösterge olsa da sözleşmelerin yaratılmasından bir ay sonra sona ermeleri nedeniyle, rakamlar kaydedilen işlem hacimlerinin yakınında bile değil. Krüger, aralık ayında 100 Bitcoin teslim edilirse şaşırmayacağını söyledi.

Düzenlenen hacmin artması çok iyi bir şey. Aynı şekilde Bakkt’ın büyümesi de çok olumlu. Ancak Bakkt, CME’den farklı değil. Neredeyse tamamen kağıt ticareti…

Krüger bu sözleriyle Aralık 2017’den bu yana Bitcoin vadeli işlemleri teklif eden Chicago Mercantiles Group’a (CME) atıfta bulunuyor. 2019 yılının üçüncü çeyreğinde, günde 28.500 dolar değerinde 27.670 Bitcoin’e eşdeğer olan ortalama 5.534 sözleşme imzalandı. Ancak tüm bu sözleşmeler fiat para olarak düzenlendi.

Ayrıca Bakkt bu yönde, nakit vadelilerine yöneliyor gibi görünüyor. Bakkt COO’su Adam White geçenlerde borsanın böyle bir teklif eklemek için çalıştığını söyledi.


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin