Analist uyarıyor: “Bitcoin RSI ciddi bir düzeltmeyi işaret ediyor.”
Analist uyarıyor: “Bitcoin RSI ciddi bir düzeltmeyi işaret ediyor.”

Tuur Demeester: “Çin, Bitcoin fiyatının düşüşünü durdurabilir!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Popüler bir ekonomist ve Bitcoin yatırımcısı olan Tuur Demeester, Bitcoin’in yıl sonuna kadar daha düşük fiyatları görebileceğini ancak Çin’in ona yardım edebileceğini belirtiyor.

Tuur Demeester: “Bitcoin yıl sonuna kadar düşüşünü sürdürebilir.”

Bu yıl için 22.000 ile 60.000 dolar arasında değişen Bitcoin fiyat tahminlerine rastlayabilirsiniz. Bununla birlikte Tuur Demeester, bir numaralı kripto paranın yıl sonuna kadar düşüşünü sürdürebileceği konusunda uyarıyor. Demeester, bunlara rağmen Çin’in Bitcoin’e yardımcı olabileceğini söylüyor. Birçok kişi Haziran ayındaki 5.700 dolarlık seviyenin Bitcoin için bir dip olduğunu öne sürerken Demeester, Bitcoin’in Blockchain üzerindeki aktivitenin hala şu anki değerlemesini desteklemediğini savunuyor.

Bitcoin’i ilk kez 2012 yılında 5 dolarken bir yatırım olarak öneren Demeester, yazdığı son makalede 7 ay boyunca Bitcoin madenciliğinin kârlılığının yüzde 90 oranında düştüğüne dikkat çekiyor. Daha sonra Demeester, madencilerin bu nedenle işletme giderlerini karşılamak amacıyla madencilik ödüllerinin büyük bir kısmını satmaya zorlandıklarını vurguluyor.

“Kurumlar bir yatırım olarak Bitcoin tutmuyorlar.”

Demeester, daha sonra ABD’de bir Bitcoin ETF‘sinin onaylanması için gelecek yıla kadar beklemek zorunda kalacağımızı tahmin ediyor. Bu yıl Bitcoin için kurumsal ilgide güçlü bir artış olduğunu kabul etmesine rağmen bu ilginin çoğunun ticaret şirketleri ve piyasa yapıcılardan geldiğini belirtiyor. Diğer bir deyişle, bu kurumlar bir yatırım olarak Bitcoin tutmuyorlar, daha çok volatiliteden ya da piyasa yapma yoluyla para kazanıyorlar. Demeester, açıklamalarına şunları ekliyor:

Yatırım fonları ve emeklilik fonları gibi uzun pozisyon almaya eğilimli olduğu bilinen kurumlar, mevcut saklama hizmetlerine güvenemedikleri için yatırım yapmaya hazır değiller.

Çin Yuanı bu yıl fazlaca değer kaybetti

Demeester, bu yıl fiyatlarla ilgili olumsuz görüşlerinin yanı sıra bir fiyat artışını tetikleyebilecek bazı olumlu gelişmelerden de söz ediyor. Bunlar arasında Çin Yuan’ının bu yılki değer kaybının bir sonucu olarak Bitcoin’e akan yeni bir Çin sermayesi dalgası olasılığını vurguluyor. Ülkedeki sermaye kontrollerinden ötürü Bitcoin, bazı insanlar tarafından sermayeyi ülke dışına çıkarmak için kullanılan cazip bir seçenek.

Cryptonews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin