featured

TrueUSD piyasa değeri 3,4 milyar dolara yükseldi: TUSD ilk kez Binance USD’yi geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

TrueUSD (TUSD) kısa bir süre önce 3,4 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak Binance USD’yi (BUSD) ilk kez geride bıraktığını duyurdu. Bu dönüm noktası niteliğindeki olay, Binance’in ABD’deki düzenleyici baskıların etkisiyle BUSD’ye verdiği desteği aşamalı olarak kaldırma kararının hemen ardından geldi.

TUSD, düzenleyici işlemlerin ortasında BUSD’yi geçti

Küresel kripto para ticaret hacminin devi Binance, tokenin ihraççısı Paxos’un yeni token basımını durdurmasının ardından BUSD’ye verdiği desteği kesti. ABD makamlarının düzenleyici baskısı Paxos’un üretimi durdurmasına neden oldu ve Binance’i portföy stratejisini yeniden gözden geçirmeye zorladı.

Bu duyuru bir dönüm noktası oldu ve 3 Eylül 2023 tarihli Etherscan verilerine göre BUSD’nin piyasa değerini 3 milyar doların biraz altına düşürdü. Bu arada bir zamanlar BUSD’nin daha küçük bir rakibi olarak görülen TUSD, servetinin yükseldiğini gördü. Üç gün içinde coinin arzı 2,9 milyardan 3,438 milyara çıkarak yüzde 18,55’lik kayda değer bir büyüme gösterdi.

TUSD

TUSD’nin yükselmesine yardımcı olan faktörler

TUSD’nin ani yükselişine birçoğu Binance’in değişen taktikleriyle ilgili olan çeşitli faktörler katkıda bulunmuş gibi görünüyor. Örneğin, Binance kısa süre önce Launchpool platformunda Sei ve CyberConnect adlı iki proje başlattı. Kullanıcılar burada yeni tokenlar üretmek için TUSD’lerini yatırabiliyor. Kripto borsası ayrıca yeni CYBER/TUSD ve SEI/TUSD çiftlerini tanıtarak ekosistemine dâhil etti.

Ayrıca kripto ödeme ağ geçidi Alchemy Pay aracılığıyla erişilebilir hâle geldi ve erişimini 173 ülkeye genişletti. Bu manevralar, stabilcoinin kendi stablecoin’i BUSD’den uzaklaşırken bile Binance ile ne kadar derin bir şekilde entegre olduğunu ortaya koyuyor.

Veri analiz firması Nansen’e göre Binance, TUSD arzının yüzde 5’inden fazlasını elinde tutuyor ve 17 milyar dolar değerinde şaşırtıcı bir Tether (USDT) yönetiyor. Bu holdingler, Binance’in düzenleyici incelemeler ve piyasa rekabeti karşısında stratejik esnekliğini göstermektedir.

Ayrıca daha büyük bir pazar payı elde etmek için kilit bir strateji olan kullanıcı deneyimini güçlendirmeye odaklandı. Yeni bir alan adı ve yeniden tasarlanan bir web sitesi açarak sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı hedefliyor.

Daha geniş stablecoin ekosistemi içinde stabilcoinin yükselişi, düzenleyici gerçekler ve stratejik iş kararları tarafından koşullandırılan bir pazarın akışkan dinamiklerini göstermektedir. Stabilcoin pazar payını büyütmek için uygun bir andan yararlandı. Bununla birlikte yükselişi aynı zamanda piyasa pozisyonlarının birkaç gün içinde dramatik bir şekilde değişebildiği kriptonun istikrarsızlığının da altını çiziyor.

beincrypto

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin