Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı
Türk regülatörlerinde önemli Bitcoin ve kripto para kararı

Türkiye’nin kripto para birimi planı TBMM’den geçti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’nin kripto para birimi planını da kapsayan Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kalkınma planı olan ve 2019-2023 dönemini kapsayan On Birinci Kalkınma Planı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi.

Türkiye’nin kripto para birimi planını da kapsayan kalkınma planı kabul edildi

Ülkemizin 2023 yılına kadar, başta ekonomi olmak üzere, birçok alanda izleyeceği politikaları içeren plana göre; önümüzdeki dönemde Blockchain tabanlı dijital merkez bankası kripto parası uygulamaya konulacak. Konuyla ilgili konuşan dijital para şirketi Coiny’nin CEO’su Ayberk Kuday, şunları söyledi:

On Birinci Kalkınma Planı’nda Blockchain tabanlı dijital Merkez Bankası parasının uygulamaya koyulacağının yer almasını büyük bir heyecanla karşıladık. Ülkemizde dijital paraların kalkınmanın bir aracı olarak görülmesi ve bu yönde atılacak adımların belirlenmesini çok önemsiyoruz. Hayata geçirilecek dijital para, Türkiye’yi cazibe merkezine dönüştürecektir. Bu süreçte Coiny olarak biz de üzerimize düşen sorumlulukları almak ve Merkez Bankası ile koordineli çalışmak için hazırız.

Haber7

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin