taraftar token
Köklü İtalyan futbol kulübü taraftar tokeni çıkarıyor

Köklü İtalyan futbol kulübü taraftar tokeni çıkarıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İtalyan Profesyonel Futbol Kulübü, Associazione Sportiva Roma (A.S. Roma), Socios ile ortaklaşa “resmi bir taraftar tokeni ” çıkaracaklarını açıkladı.

Socios, spor kulüplerinin oy haklarını, ödülleri ve özel ürün tekliflerini kolaylaştıran dijital tokenleri piyasa sürmelerine izin veren bir platform olarak faaliyet gösteriyor. Şu anda Socios üzerinden taraftar tokeni sunan diğer futbol kulüpleri arasında Paris Saint-Germain, Juventus ve West Ham United yer alıyor.

A.S. Roma, “Taraftar Tokeni” çıkaran son futbol kulübü oluyor

Önümüzdeki sezondan itibaren, kulüp taraftarları, kulüp tesisine isim verilmesine ilişkin kararları etkileyebilecek, Twitter’da canlı bir soru cevap olarak yer alacak bir oyuncu seçecek ve Stadio Olimpico’da maç öncesi etkinlikleri seçebilecek. Kulüp ayrıca, taraftarların uygun ortam oluşturulduğunda bazı konular hakkında oy kullanmalarının da sağlanacağını belirtti.

İtalyan kulübü, taraftar token sisteminin dünya çapındaki hayran kitlesine de ulaşarak yeni fırsatlardan yararlanmak ve etkileşimi arttırma konusunda oldukça faydalı olacağını düşünüyor.

Socios’un kurucusu ve CEO’su olan Alexandre Dreyfus’un görüşleri ise şu şekildeydi:

Bu ortaklık bize, Avrupa, Asya ve Latin Amerika’nın yanı sıra, ana akım tüketici kitlelerini blokzincir ve kripto paraların yararları konusunda eğitme fırsatı veriyor. Mevcut ortaklarımızın tüm hayran kitlelerini toplarsanız, zaten yüz milyonlarca sporsever ve kullanıcısı için potansiyel bir izleyici kitlesine ulaşırsınız.

A.S. Roma tokenleri “Fan Token Offering” sistemi ile dağıtılacak

Taraftar tokenlerini satın almak için A.S. Roma destekçileri ilk olarak şu anda BitMax, KuCoin ve Binance DEX’te listelenen Socios’un yerel kripto parası, Chiliz’i (CHZ) satın almaları gerekecek. Ardından destekçiler, taraftar tokenlerini CHZ karşılığında “Fan Token Offering” ile satın alabilirler. Roma Fan Token, 2 euro (her biri yaklaşık 2,23 dolar) olarak fiyatlandırılacak.

Taraftar tokenleri, uygulamanın artırılmış gerçeklik coğrafi konum özelliği “Token Hunt” ile serbestçe kullanılan Socios platformundaki kulüple sık sık etkileşimde bulunarak da kazanılabilir.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin