blockchainist
Türkiye'nin ilk Blockchain merkezi BlockchainIST Center açıldı

Türkiye’nin ilk Blockchain merkezi BlockchainIST Center açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’de ilk Blockchain merkezi olacak olan İstanbul Blockchain ve İnovasyon Merkezi diğer adıyla BlockchainIST Center faaliyetlerine başladı.

Merkez, üniversite düzeyinde Blockchain teknolojisi eğitimi vermeyi amaçlayan bir eğitim kurumu olacak. BlockchainIST Center, 3 Ağustos Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) kampüsünde faaliyetlerine başladı.

İstanbul Blockchain ve İnovasyon Merkezi kuruluş amacı ülkemizin blok zincir teknoloji uzmanlığı seviyesini artırmak için oluşturuldu. Böylelikle öğrenciler ve bu teknolojiyi benimsemek isteyen girişimciler, devrimci teknoloji hakkında bilgi edinme fırsatına sahip olacaklar. Merkez tarafından gelinmek isteyen seviye ise teknolojiyi Türkiye’de çeşitli alanlarda entegre edebilmek için Blockchain konusunda uzmanlar yetiştirmek.

BlockchainIST Center, ülkemizi Blockchain ile tanıştırmak istiyor

Merkezin yöneticisi Bora Erdamar, dünyanın dört bir yanından gelen uzman Blockchain ekibinin, öğrencilerin eğitimine yönelik merkeze öncülük edeceklerini belirtti. Ayrıca, Erdamar diğer sektöre liderlik eden kişilerinde işbirliği yapmasını bekleyerek amaçlarını şu sözlerle dile getirdi:

BlockchainIST projesinin amacı, Türkiye’de bilimsel araştırma ve yayınların blok zincir teknolojilerinde yapıldığı en önemli araştırma, geliştirme ve inovasyon merkezi olmak

İstanbul Blockchain ve İnovasyon Merkezi birçok sektör için Blockchain projeleri üretecek

BlockchainIST’i kurma kararı, Türkiye’nin Blockchain endüstrisindeki liderlerden biri olma arzusunu ortaya koyuyor. Birçok ülke Blockchain’in erken benimsenmesinin sektörde lider bir ülke olmak için eşsiz bir fırsat olarak görüyor. Ve Türkiye bunlardan biri olma yoluna girmiş durumda. Erdamar’ın da belirttiği gibi BlockchainIST, Türkiye’nin bu teknolojideki hareketinin merkezinde yer alacak. Çünkü merkez, “Blockchain teknolojisi için ülkemizin insan kaynağına güveniyor ve ülkemizin sahip olduğu insan kaynağı ile dünyaya öncülük etme potansiyeline sahip olduğunu” düşünüyor.

Merkez ayrıca başta tarım, lojistik ve eğitim alanında kullanılmak üzere Blockchain projeleri üretme çalışmalarına da başlamış durumda. BlockchainIST Center’ın amacı ar-ge çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayarak başta yukarıda saydığımız sektörler olmak üzere ülkemizin birçok sektörüne Blockchain teknolojisi entegre etmek.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin