bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin grafiği, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, 1 bitcoin kaç tl
Türkiye’den Bitcoin rekoru! En pahalı gayrimenkul satışı gerçekleşti.

Türkiye’den Bitcoin rekoru! En pahalı gayrimenkul satışı gerçekleşti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İş dünyası koronavirüs pandemisi ile birlikte ciddi bir dönüşüm geçiriyor. TeleProperty ile Türkiye’de uzaktan mülk satışına öncülük eden emlak şirketi Antalya Homes, Bitcoin aracılığıyla şimdiye kadar yapılmış en değerli gayrimenkul satışını kaydetti.

Koronavirüs gayrimenkul sektörünü de yeniden şekillendirdi

Koronavirüs salgını ile başlayan seyahat yasakları, gayrimenkul sektöründe teknoloji ve inovasyonun entegrasyonunu bir zorunluluk haline getirdi. Sanal turlarla mülkleri ziyaret etmek ve çevrim içi işlem yapmak yeni normal haline gelirken mülk alımlarında kripto para birimlerinin kullanımı yaygınlaştı.

Haziran 2019’da 13.700 dolarlık ikinci zirvesine ulaştıktan sonra Bitcoin, 2020 Mart ortalarında 4.980 dolara düştü. Mayıs ayındaki halving ile Bitcoin’in üretim hızı yavaşlarken yatırım aracı olarak daha da değerlenmesi bekleniyordu. Beklendiği gibi oldu ve halving’in sonrasındaki ilk haftada Bitcoin fiyatı tekrar 10.000 dolara yükseldi.

“Halving sonrasında Bitcoin ile mülk satışı arttı.”

Türkiye’nin önde gelen emlak şirketi Antalya Homes Başkanı Bayram Tekce, sektördeki yeni gelişmeler hakkında yorumlarda bulundu. Bitcoin ile mülk satışlarının hızlandığını söyleyen Tekce:

Halving’den sonra Bitcoin değerindeki artışın etkisiyle yatırımcılar, mülk olarak büyük satışlar gerçekleştirdi.

Bayram Tekce, PropTech (Gayrimenkul Teknolojisi) olarak bilinen ve son zamanlarda yapılan bir ev satışına atıfta bulunan gayrimenkuldeki yeniliğe dikkat çekti:

Antalya’da bir villanın satışında, evin bir drone ile görsellerini kaydettik ve müşteri ile çevrim içi bir tur yaptık. Ardından, alıcıyı ve satıcıyı çevrim içi bir toplantıda bir araya getirip görüşmeleri sonuçlandırdık. Antalya Homes ödemeleri Bitcoin ile gerçekleştirdi. 1 milyon 250 bin dolar değerindeki bu satış, Türkiye’de bugüne kadar Bitcoin ile yapılan en değerli gayrimenkul satışıydı.

Bayram Tekce, Bitcoin’in bir mülke dönüştürülebileceğini ancak sadece birkaç emlak şirketinin bunu yapabildiğini belirtti.

Koronavirüs salgını tüm yaşamı ve iş yapma biçimini değiştiriyor. Değişen dinamiklere ayak uydurmak önemli. Kurumsal bir değer olarak yenilikler getirerek PropTech alanında öncü olmaya devam ediyoruz.

Bu arada Bitcoin fiyatının çökeceğini ima eden bir fraktal ortaya çıktı. İlgili haberimizi okumak için tıklayın.

newswire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin