Bitcoin balinalarının Eylül ayından bu yana biriktirdiği BTC miktarı dudak uçuklatıyor
Bitcoin balinalarının Eylül ayından bu yana biriktirdiği BTC miktarı dudak uçuklatıyor

Bitcoin balina sayısı 20.000 dolar rekorunun kırıldığı 2017 yılına döndü!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son birkaç gün içinde Bitcoin fiyat hareketi oldukça çarpıcıydı. 15 Haziran’da kripto para birimi, ABD borsasını takip ederek 9 bin doların altına da geriledi. Ancak birkaç saat sonra, Fed’in bireysel kurumsal borç almaya başlayacağını açıklamasının ardından Bitcoin 9.500 dolara kadar yükseldi.

Bitcoin balina sayısı 2017 rekoruna geri döndü

Volatilite sürerken ilginç bir eğilim göze çarptı. Büyük meblağlara sahip BTC adreslerinin sayısı son aylarda sürekli artıyor. Glassnode’a göre, mevcut Bitcoin balinaları son olarak 2017’deki 20.000 dolarlık rekor sırasında bu kadar yüksek bir sayıdaydı.

2020’nin büyük bir bölümünde 10.000 doların altında kalmasına rağmen büyük Bitcoin yatırımcıları küçük küçük birikim yapmayı sürdürüyor.

Kripto para analitik firması Glassnode tarafından 15 Haziran’da yayımlanan bir rapora göre en az 1000 BTC’ye sahip adres sayısı bu yılın ocak ayından beri artıyor. Şu anda balina sayısının en az 1882 olduğu biliniyor. Analitik firması, bu sayılara en son BTC’nin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara yükseldiği Eylül 2017’de tanık olduklarını kaydetti.

bitcoin, bitcoin fiyatı, bitcoin grafiği, bitcoin ne kadar, bitcoin dolar, 1 bitcoin kaç tl

İlk olarak Mart 2016’da bu kadar fazla balinanın görüldüğünü belirten Glassnode, o dönem kripto para biriminin 420 doların altında işlem gördüğünü ifade etti. Bitcoin fiyatının o günden beri 20 kat daha yüksek olduğu düşünüldüğünde balinaların artık daha fazla servet tuttuğu rahatlıkla anlaşılabilir.

Balina sayısı neden önemli?

BTC balinaları kripto para piyasası üzerinde önemli bir etkiye sahip. Çoğu trader için büyük bir balina popülasyonu, iyi finanse edilen yatırımcıların gelecekteki Bitcoin performansından son derece emin olduklarını gösterdiği için sağlıklı bir kripto varlığının işareti olarak görülüyor.

Bununla birlikte bazıları aynı balinaların kripto para biriminin fiyatını manipüle etme yeteneğine sahip olduğunu öne sürüyor.

Kripto piyasası halen çoğunlukla korku veya risk iştahıyla hareket eden trader’lar ile büyüyen bir sektör olduğundan, Bitcoin fiyatının yakın gelecekte balinaların kontrolünden kaçabilmesi muhtemel görünmüyor. Sonuç olarak BTC, belirsiz ekonomik koşullara rağmen ocak ayından bu yana biriktirmeye devam eden sadık büyük yatırımcılara sahip gibi görünüyor.

Bu arada yeni bir fraktal Bitcoin fiyatı için yeni diplerin görülebileceği konusunda alarm verdi. İlgili haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin