Bitcoin tarihinin en büyük aldatmacası: Kripto cüzdanı 3 milyar dolarla ortadan kayboldu!
Dikkat: Fiyatıyla ilgi çeken dolandırıcı altcoin

Türkiye’de kripto para dolandırıcılarına operasyon: 30 kişiye gözaltı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kripto para dolandırıcılarına yönelik 16 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

16 ilde kripto para dolandırıcılarına operasyon

Polisler suç örgütü tarafından piramit yapı sistemi kurulduğu ve sisteme dahil olanları yüksek kazanç vaadiyle kripto paralarını dolandırdığını belirledi. İstanbul dahil 16 ilde yapılan operasyonun ardından dolandırıcıların kurduğu sisteme kayıtlı 40 bin kişinin olduğunu ve vatandaşların yaklaşık şu ana kadar 1 milyon 200 bin TL haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıktı. Haksız kazanç miktarının incelemelerin ardından daha da artacağı belirtiliyor.

Operasyon kapsamında örgütün kurduğu piramit yapının yöneticisi konumundaki Rus uyruklu Sergey Mavrodi ile birlikte 2’si yabancı uyruklu 30 kişi gözaltına alındı. Operasyon düzenlenen adreslerde 31 adet dizüstü bilgisayar, 42 adet cep telefonu, 8 adet tablet, 25 USB bellek, 12 adet sabit disk, 12 adet hafıza kartı, 49 adet sim kart, 8 CD, 12 adet sabit disk, 8 adet harici disk ve çok sayıda doküman ele geçirildi.

Türkiye kripto para dolandırıcılarına göz açtırmıyor

Emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen 30 kişiden suç örgütü lider ve yönetici kadrolarından oluşan 7 kişi tutuklandı. 23 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde polisler kripto paralarla ilgili bir başka dolandırıcılık çetesine de operasyon yaptı. 1 milyar TL’lik vurgun yaptığı ortaya çıkan Turcoin‘in yöneticileri, polislerin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Hürriyet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin