Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar
Son fiyat artışından sonra, bitcoin üretmek için gereken enerjiyle ilgili dikkat çekici detaylar

Türkiye merkezli şirkete İran hükûmetinden madencilik lisansı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İran hükümetinin Türkiye merkezli madencilik şirketi iMiner’a Bitcoin madenciliği için lisans verdiği öğrenildi.

Yerel medya kuruluşu Tabnak tarafından aktarılan bilgilere göre İran Sanayi Maden ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen lisans, şirketin Semnan şehrine 6.000 Bitcoin madencilik makinesi yerleştirmesine izin verecek.

Türkiye merkezli iMiner, İran’ın en büyük madencilik çiftiliğini açıyor

Habere göre iMiner faaliyetlerine başladıktan sonra saniyede 96.000 terehash kapasitede çalışabilecek. İran’ın en büyük madencilik çiftliğini kurmaya hazırlanan şirketin 7,3 milyon dolarlık yatırım yaptığı öğrenildi.

Halihazırda İran’ın başkenti Tahran’da yalnızca idari amaçlar için tutulan bir ofise sahip olan ve gayri resmi bir şekilde hizmet veren iMiner, elde ettiği bu lisansla ülkedeki operasyonlarına resmi olarak yürütebilecek.

İran elektrik ücretleri sebebiyle madencilerin göz bebeği konumunda

Şirketin web sitesinden alınan bilgilere göre Bitcoin madenciliği konusunda yedi yılı aşkın deneyime sahip olduklarını belirten iMiner; Türkiye, Rusya, ABD, Kanada ve İran’da madenci kiralama hizmeti veriyor.

İran, kripto madenciliğini Temmuz 2019’da endüstriyel faaliyet olarak onayladı ve o zamandan beri hükûmet madencilik şirketlerine 1000’den fazla lisans verdi. Elektrik fiyatları sebebiyle ülkeye madencilerin akın ettiği bildirilirken İran’da bir kilowatt saat (kWh) enerjinin yaklaşık 11 sent olduğu aktarıldı. Yaz sezonunda ise bu ücretlerin 46 senti aştığı öğrenildi.

theblockcrypto

Halving sonrasında Bitcoin çökebilir mi? Uzmanlar yanıtladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin