Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?
Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

Bitcoin hash rate tüm zamanlar rekorunu kırdı! BTC fiyatı ne durumda?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

BTC veri ve analiz firması Glassnode, halving’e 1 hafta kala Bitcoin hash oranının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Başka bir deyişle, madenciler Bitcoin ağını korumak için daha fazla hesaplama gücü kullanıyorlar. Bu durum madencilerin ağı korumaları karşılığında aldıkları BTC ödüllerinin peşinde olduğu yönünde yorumlanabilir.

Genel olarak, Bitcoin fiyatı ve hash oranı arasında doğrudan bir ilişki yok. Fiyat, alıcıların ve satıcıların bir Bitcoin için ödeme yapmayı kabul ettikleri tutardır ve fiyatı etkileyen dış ve iç birçok faktör söz konusu.

Doğrudan ilişki olmasa da BTTC fiyatı ile hash oranı arasında dolaylı bağlantılar var. Fiyat yükselirken madencilik işlemi daha kârlı hale gelir. Dolayısıyla daha çok kişi madencilik yapar ve hash oranı artar.

Yukarıdaki beş yıllık grafikte görülebileceği gibi, hash oranı son olarak BTC’nin 2017’deki tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmasından birkaç ay önce zirveye çıkmıştı. Haziran 2019’un en yüksek seviyesi (13.880 dolar) için de aynı şey oldu.

7 günlük Bitcoin grafiği

Son 24 saatte %3,79 değer kaybeden BTC bu haberin yazıldığı esnada 8.721 dolardan işlem görüyor.

Bu yazı ilk olarak Cryptopotato’da yayımlanmıştır.

Halving sonrasında Bitcoin çökebilir mi? Uzmanlar yanıtladı


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin