Türkiye operasyonunu başlatan popüler Bitcoin borsasından önemli hamle
Türkiye operasyonunu başlatan popüler Bitcoin borsasından önemli hamle

Türkiye, Bitcoin ve kripto para yatırımında lider

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Meltem Demirors, Türkiye’nin en çok kriptografik sahiplerinin bulunduğu ülke olduğunu görebileceğiniz bir grafik yayınladı. Bu rapora göre, Türkiye, Bitcoin ve kripto para yatırımında %18 ile Avrupa’nın lideri konumunda

Türkiye, Bitcoin ve kripto paralara ilgi gösteriyor

Bu, Avrupa’nın en yüksek rakamıdır. Ortalama Avrupalı ​​tüketicinin sadece %9’u kendi kripto para birimlerine sahip olduklarını söyledi. Grafik, sadece 13 yaşın üzerindeki  5 ülkede kripto para sayısının kişi sayısını aştığını göstermektedir.

Türkiye’yi Romanya %12 ile takip ediyor. Lüksemburg, Belçika ve Fransa sırasıyla %4, %5 ve %6 ile en kötü ülkelerdi. Romanya, farklı şirketlerin kriptografi ile ilgili hizmetler sunduğu bir ülkedir. Türkiye, aynı yıl Arjantin’de olduğu gibi, 2018’de ekonomik bir kriz yaşadı. Para birimleri ABD doları karşısında değer kaybetti ve enflasyon artmaya başladı. Bu durum nedeniyle, Türkler kripto para birimlerini tasarruf aracı olarak aramaya başladılar.

Ayrıca, Türkiye diğer Avrupa ülkelerinden daha genç bir nüfusa sahiptir. Bu, dijital varlıkların daha yüksek düzeyde kabul edilmesine olanak sağlıyor olabilir. Kripto para birimleri tüm dünyaya yayılmıştır ve gelişmiş ülkeler mutlaka kriptoları kabul edecek diye bir şey olmayacak ancak şüphesiz gelişmekte olan ülkelerde kriptolar daha hızlı yaygınlaşacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin