Avrupa'nın kripto para başkenti Türkiye!
Avrupa'nın kripto para başkenti Türkiye!

Avrupa’nın kripto para başkenti Türkiye! Her beş kişiden birinin kripto parası var

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ING International Survey tarafından gerçekleştirilen bir ankete göre Avrupa’nın kripto para başkenti Türkiye. Ülkede her beş kişiden birinin kripto para sahibi olduğu ifade ediliyor.

2017, kripto para birimleri için bir atılım yılıydı. Toplam piyasa değeri, beklenmedik zirvelere yükseldi. Bu da Paris Hilton ve Floyd Mayweather gibi pek çok ünlünün sektöre yakınlaşmasına sebep oldu.

Bununla birlikte, 2018’de bu yükseliş yerini soğuk rüzgarlara bıraktı. Aralık 2017’de, bir Bitcoin yaklaşık 20 bin dolar değerindeydi. 2018 yılının Temmuz ayı sonunda, kripto para biriminin fiyatı 8 bin doların biraz üstündeydi. Ancak Ağustos ortasını geçerken Blockchain odaklı para, 6 bin 500 dolar seviyelerinde seyrediyor.

Bu fiyat düşüşünün yeni yatırımcılara pazara girme fırsatı sunabileceği aşikar. ING International Survey’in son sonuçları, görece az sayıda tüketicinin Bitcoin veya diğer sanal para birimlerine yatırım yaptığını gösteriyor.

Avrupa’nın kripto para başkenti Türkiye

Avrupalı tüketicilerin yüzde dokuzu, Mart 2018’de bir tür kripto para birimine sahip olduklarını ifade ederken; ABD’de bu oran yüzde sekiz ve Avustralya’da ise yüzde yedi.

Avrupa'da en çok kripto paraya sahip topluluklar. Kaynak: Statista
Avrupa’da en çok kripto paraya sahip topluluklar. Kaynak: Statista

Lüksemburg ve Belçika, Avrupa’daki en düşük yüzdeye sahipken Türkiye’nin yüzde 18’i bir kripto paraya sahip. Kaynağa göre, pek çok katılımcı kripto paralara yatırım yapma riskleri konusunda endişeli.

statista

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Rusya’dan kripto paralara yönelik düzenleme geliyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin