Ay’a yolculuğa çıkmaya hazırlanan 5 altcoin
Ay’a yolculuğa çıkmaya hazırlanan 5 altcoin

BitMEX tekrar gündemde: Bitcoin fiyatı dakikalar içinde 8.000 dolara çıktı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Küresel pazardaki en popüler Bitcoin borsalarından biri, sisteminde bir veri hatası yaşadı ve bu nedenle Bitcoin fiyatı dakikalar içinde 6.500 dolardan 8.000 dolara çıktı.

BitMEX sistemindeki bir veri hatası nedeniyle Bitcoin fiyatı yükseldi

8.000 dolarlık fiyattan hiçbir işlem yapılmadığı düşünüldüğünde Bitcoin’in fiyatındaki ani sıçramanın yalnızca bir görsel hata olduğu söylenebilir. Ancak kripto para yatırımcıları, bu tür anormal davranışların gelecekte bir Bitcoin ETF’sinin onaylanma olasılığını azaltabileceğini belirterek borsayı eleştirdiler.

Saygın bir ticaret analisti olan Alex Kruger, BitMEX‘te görülen Bitcoin fiyatındaki ani artışın muhtemelen borsanın ticaret motorundaki bir hatadan kaynaklandığını söylüyor. Çeşitli sosyal medya platformlarında paylaşılan teknik analizi ile tanınan popüler bir kripto para birimi al-satçısı olan Don Alt, BitMEX’te yaşanan bu sorunun alternatif borsaların gerekliliğini gösterdiğini belirtiyor.

BitMEX kesintisi sırasında da Bitcoin fiyatı 400 dolar arttı

Ayrıca BitMEX, geçtiğimiz günlerde bakıma girerek iki saat kapalı kaldı ve bu süre zarfında da Bitcoin, 400 dolar arttı. Görsel hatalar, icra edilen işlemlere eşdeğer olmadığı için, 24 Ağustos’ta BitMEX işlem platformunun gösterdiği aksaklıktan hiç bir traderın etkilenmediği söylenebilir. Ancak, BitMEX, %40’ın üzerinde pazar payına sahip olan büyük bir Bitcoin ticaret platformu.

Bu nedenle kripto para birimi sektöründeki yatırımcıların BitMEX’e yönelik beklentileri yüksek. Bu da istikrarlı ve yüksek performanslı sistemler gerektiriyor. Son olarak, BitMEX’in CEO’su Arthur Hayes, borsanın Ethereum pazarındaki en likit ticaret çiftinin işletmecisi haline geldiğini söyledi.

Newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin