turkcell blockchain
Turkcell Blockchain tabanlı hizmetini tanıttı

Turkcell Blockchain tabanlı hizmetini tanıttı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Türkiye’nin önde gelen telekomünikasyon hizmetleri sağlayıcısı Turkcell, kimlik yönetimi için Blockchain tabanlı hizmetini hayata geçiriyor.

Turkcell’in yeni Blockhain ürünün tanıtımını 25 Şubat’taki Mobile World Congress (MWC) gerçekleştirdi. Kimlik Yönetimi çözümü, kullanıcılara kişisel bilgileri üzerinde kontrol sağlamak ve Genel Veri Koruma Yönetmeliğine uygun olarak gizlilik sağlamak için tasarlandı.

Mevcut kimlik yönetimi sistemleri, kullanıcıların verilerinin üçüncü şahıslarla paylaşılmasını düşünürken, Turkcell’in Blockchain ürünü, gerekli kullanıcı verilerini bir Blockchain üzerinde depolayarak ek kimlik doğrulamasını ortadan kaldırmayı planlıyor. Turkcell ayrıca, ihtiyacı sahiplerine bağış yapmak isteyenler için kimlik yönetimi çözümünü içeren Blockchain tabanlı bir bağış kullanım projesini de hayata geçiriyor.

Turkcell Blockchain teknolojisine oldukça önem veriyor

Turkcell Müşteri Deneyimi ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Serkan Öztürk, hizmetlerinin tasarımında öncelikli olan dijital hizmetler ve çözümlerin müşteri deneyimini geliştirmek için Blockchain teknolojisinin kullanılması şart olduğuna vurgu yaptı:

Çabalarımız, Turkcell dijital hizmetlerini geliştirmemize ve müşteri deneyimindeki çıtayı yükseltmemize yardımcı olacak.

1994 yılında kurulan Turkcell, Türkiye merkezli olmak üzere dokuz ülkede faaliyet gösteren dijital bir operatör. 2018 yılında, grubun net geliri 2 milyar liraya (377 milyon $) ulaşırken toplam gelirlerde yıllık yüzde 21 oranında arttığı bildirildi.

Telekomünikasyon sektörü Blockchain’e odaklanmaya devam ediyor

Diğer yandan Blockchain, global olarak telekom sektöründe geniş çapta kabul görmeye devam ediyor.  İspanya’nın en büyük çokuluslu telekomünikasyon şirketi Telefonica’nın, dijital inovasyonunu Blockchain ve yapay zekâ kullanarak genişletmek için Microsoft ile ortaklık yaptığını bildirdi. İşbirliği, iki şirket tarafından yürütülen önceki çalışmalara dayanarak müşteri odaklı teknolojik gelişmeleri içereceği bildiriliyor.

Yine bu ay, Güney Kore’nin en büyük kablosuz operatörü SK Telecom (SKT), erişim gibi uygulamalar için kullanılabilecek ticari, Blockchain ile çalışan mobil bir  kimlik çözümü geliştirmek için dünyanın en büyük beşinci telekom şirketi olan Alman Deutsche Telekom ile işbirliği yaptı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin