16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?
16 Mayıs Bitcoin analizi: BTC düşmeye devam edecek mi?

27 Şubat Bitcoin fiyat analizi: BTC yatayda seyrine devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

27 Şubat Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • Bitcoin dün düşük hacimli işlem eşliğinde fiyatını 3.800 doların üzerinde tutmayı başardı.
  • Fiyatlar yatayda devam etse de 100 günlük hareketli ortalamasının (3.726 dolar) üzerinde kalarak toparlanma olasılığını koruyor.
  • Yukarı bir ivme için henüz yeterli alıcıyı bulamayan BTC/USD paritesinde bu hafta sakin seyir devam ediyor.

27 Şubat Bitcoin fiyat hareketleri

Dün görülen düşük hacimli işlemlerde Bitcoin kararlı yükseliş belirtileri gösteremedi. Düşük miktarda da olsa günü negatifte kapatan Bitcoin için hala toparlanma olasılığı devam ediyor.

Bugünkü işlemlerde Bitcoin dolar karşısında 3.800 doların üzerinde kalmayı başarırsa alış işlemlerinin artabileceğini görebiliriz. Buna göre yükseliş yönlü ilk hedef önceki gün denenen fakat kırılamayan nokta olan 3.860 dolar olacaktır. Bu seviye hafta içinde kazanılabilirse Bitcoin’in ikinci hedef olarak yeniden 3.900 dolar bandına taşınması mümkün olacaktır.

Olası bir düşüş durumunda 3.800 doların altında 3.780 dolarda konumlanan 4 saatlikte 100 mumluk hareketli ortalama Bitcoin için önemli bir destek noktası olarak takip edilebilir. Bu seviyenin altında 3.730 dolar ikinci bir destek olarak çalışabilecekken düşüşün devam etmesi halinde orta vadede 3.600 dolar bandı gündeme gelebilir.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

4 saatlik BTC/USD paritesinde;

  • MACD’nin negatif bölgeden çıkma eğilimine girdiği görülüyor. Pozitif bölgeye geçmesi durumunda kazanımlar artabilir.
  • Stokastik RSI ise aşırı alım bölgesine doğru geçmek üzere. İşlemlerin düşük hacimli devam etmesi düşük alım miktarlarının aşırı alım olarak algılanmasına neden olduğundan, bu süreçte yön gösteren bir gösterge olarak çalışmayabilir.
  • RSI ise 50 seviyesinin altında yatayda devam ettiğinden trendin henüz güçlü olduğunu söyleyemeyiz.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin