Türk yapımı stabilcoin BiLira, BTSE’de listeleniyor!
Türk yapımı stabilcoin BiLira, BTSE’de listeleniyor!

Türk yapımı stabilcoin BiLira, BTSE’de listeleniyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tezgah üstü ve kripto para birimi vadeli işlem borsası BTSE, bugün itibarıyla Türkiye menşeli sabit para birimi BiLira’yı listelemeye başladı. BiLira (TRYB) artık BTSE’nin spot piyasalarında Tether (USDT) ile işlem görüyor.

BTSE kurucu ortağı ve CEO’su Jonathan Leong, bu listelemenin “Türk kullanıcılarının havale yaparken daha düşük ücretler ödemelerini ve TRYB kullanıcıları için anlık ödeme sürelerini kolaylaştırmasına olanak verdiğini” belirtti.

Türkiye’nin kripto para ve Blockchain topluluğu gitgide büyüyor

Leong, BTSE’nin bu yılın başlarında Türkiye pazarına girdiğini ve borsanın “Türkiye’de güçlü ve büyüyen bir topluluk” kazandığını söyledi. Kendisi ayrıca, TLB stabilcoinini listeleme karara sebep olarak “Türk lirası üzerinden katılım seçeneklerine olan talepteki artışa” dikkat çekti.

Cointelegraph’a konuşan BiLira’nın COO’su Vidal Artditi, Türkiye’nin küresel blok zinciri endüstrisinde önde gelen bir ülke olacağını ve genel nüfus arasında yüksek düzeyde kripto okuryazarlığı ve benimsenmesi olduğunu vurguladı.

Türk vatandaşlarının ağırlıklı olarak riskten korunmak için kripto varlıklarını kullandığı biliniyor. Arditi, ticaretin Türk kültürünün temel bir parçası olduğunu ve “Türkiye’nin kültürel nüanslarının gerçekten Blockchain ve kripto para birimi ile yakın olduğunu” belirtiyor:

Ülkede mobil kullanım oranı %90. QR kodları kullanabilirsiniz veya hemen her şey için mobil bankacılık uygulaması kullanılabiliyor.

“Balon yaratmaya değil, gerçek kullanım senaryoları oluşturmaya geldik.”

Güçlü Türk ticaret geleneklerinden söz eden Artditi, BiLira’nın “spekülasyon yaratmak için faaliyet göstermediğini” vurguladı

Bir balon oluşturmak için burada değiliz. Gerçek kullanım senaryoları oluşturmak için buradayız. Bu yüzden sistemimizi ve platformumuzu, insanların komisyonlar için bir lira bile ödemeden ayda 100.000 avroya kadar satın alabilecekleri şekilde kurduk. Kısa vadede şirketimize finansal olarak zarar verse bile kolay erişilebilir olmak istiyoruz. Türkiye’de yaşayan ve farklı ülkelerdeki ailelerine her hafta maaşını gönderen çok sayıda göçmen var. Bir banka hesabına sahip olmayan ve birkaç tıklama ile kripto para aktarabilen insanlar var.

cointelegraph

Güzel günler yakın! Bitcoin için yükselişe işaret eden 3 metrik


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin