New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor
New York, Blockchain tabanlı COVID-19 pasaportu sistemini önümüzdeki hafta başlatıyor

Türk araştırmacı Abdullah Çiftçi’den çok dikkat çeken koronavirüs ve kripto para iddiaları!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde Halk TV’de yayımlanan “Şimdiki Zaman Siyaset” programına katılan araştırmacı yazar Abdullah Çiftçi, Gürkan Hacır’ın sorularını yanıtladı. Çiftçi, yeni tip koronavirüs ve kripto para birimleriyle ilgili çok iddialı açıklamalarda bulundu.

Yaşanan koronavirüs salgınının “bir üst akıl tarafından yönetildiğini ve dijital toplumun provası niteliğinde olduğunu” belirten Abdullah Çiftçi, toplumların Dördüncü Sanayi Devrimi’ne hazırlanmaları için böyle bir sürecin prova edildiğini iddia etti.

Çiftçi’nin 25 Eylül 2016’da yayımladığı bir tweet’te böyle bir salgından söz edildiği ifade ediliyor.

Abdullah Çiftçi: “Yeni dijital toplumun parası, kripto para birimleri olacak.”

Görüşmeye bir video aramasıyla dahil olan Çiftçi, Hacır’ın “Koronavirüs bir biyolojik saldırı mı?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Bunun dünya için bir sosyal deney olduğunu düşünüyorum. Devletlerüstü bir deney. 21. yüzyıl dijital toplumuna geçmek için şu anda herkesi eve katıp dijital topluma döndürmek ve sanayi devrimini test etmek istiyorlar. Örneğin; Dördüncü Sanayi Devrimi’nin parası elektronik para, bir sonraki de kripto para olacak.

Konuyla ilgili dört temel öngörüsü olduğunun altını çizen Çiftçi, paralarda virüs olabileceği algısıyla toplumun manipüle edilerek nakit paradan uzaklaştırılacağını iddia etti.

Birincisi: Şu an tüm dünyada, “paralarda virüs var” algısı oluşturuldu. Dördüncü Sanayi Devrimi’nde, dijital toplumun parası nakit olmayacak. İkincisi: Robotlar hayatımıza daha fazla girdi. Çin’de robotların çalıştığı fabrikalar ve hastaneler var. Dördüncü Sanayi Devrimi’nde robotlar hayatımıza tamamen girmiş olacak. Şu anki salgınla robotlar hayatımıza sokuluyor.

“DSÖ elektronik para kullanımını tavsiye etti.”

Sözlerine birçok ülkede başlayan çevrimiçi eğitim düzenlemelerine değinerek devam eden araştırmacı yazar, insanların dijital topluma katılmak için yeni nesil bazı teknolojilerden faydalanmak zorunda olacağını ifade etti.

Dördüncü Sanayi Devrimi’nde eğitim online olacak. Şu an İtalya’da, İngiltere’de ve Hong Kong’da başladı. Bizde de eğitime ara veriliyor. İnsanlar evde olunca mecburen sanal/artırılmış gerçeklik yoluyla dijital topluma katılacak. Mesela bir çöpçatan sitesi, artık kişileri dijital yolla buluşturmayı vadediyor.

Virüsün Amerika ve Çin arasındaki bir savaştan doğduğunu söylemek için erken olduğunu söyleyen Çiftçi, toplumun test edildiğini belirtirken virüsün kısa zaman sonra Beyaz Saray’da ve dev teknoloji firmalarında da görüleceğini iddia etti.

Dünya Sağlık Örgütü, elektronik para kullanımını tavsiye etti. Burada ne Amerika, Çin’e; ne de Çin, Amerika’ya saldırdı. Burada toplum test ediliyor. Saldırı iddiaları için çok erken. Beyaz Saray’da bu virüsü göreceğiz. Amazon, NASA, NATO’nun merkezi, AB’nin  merkezi, Facebook gibi önemli/sembol dijital dünyanın adreslerinde göreceğiz.

“Teknoloji devlerinde ve Kongre’de görüldüğünde koronavirüs daha çok önemsenecek.”

Amerika’da bir restoranda bu virüsün görülmesi sorun olarak görülmez. Ama Kongre’de görülürse önemli olduğu düşünülür. Amerika’da herhangi bir şirkette görülürse bir önemi yok. Ama Amazon, Facebook gibi şirketlerde görülürse önemli.

Koronavirüsün 150’den fazla ülkeden görüleceği kehanetinde bulunan araştırmacı, iddialarını bir adım öteye taşıyarak DSÖ’nün ulus devletleri ‘yetersiz’ konuma sokacağını ve bunun sonucunda biyometrik çipleri önereceğini iddia etti.

Bu virüs minimum 150 ülkede görülecek. Bunun sonrasında DSÖ, ulus devletleri ‘yetersiz’ konuma düşürüp bir toplantı gerçekleştirecek. Sağlık probleminiz yoksa ve size biyometrik çip takmayı önerseler izin verir miydiniz? Hayır. Neden? Çünkü takarsanız ‘hacklenebilir insan’ olacaksınız. DSÖ, bu sürecin sonunda biyometrik çip tavsiye edecek. Çipi deri altına takıp gelen mikroorganizma, virüs gibi şeyleri gözlemlemek isteyecek.

Yaklaşık 7 dakika süren röportajın sonunda şaşkınlığını gizleyemediği görülen moderatör Gürkan Hacır, iddialardan bazılarını mantıklı bulduğunu belirtirken; Abdullah Çiftçi’nin uzun süredir bu tarz söylemlerinde haklı çıktığı sebebiyle sözlerini güvenilir bulduğunu belirtti.

Şimdiki Zaman Siyaset programında Abdullah Çiftçi ile gerçekleştirilen röportajın tamamını aşağıdaki YouTube kartından izleyebilirsiniz.

Koronavirüs, Bitcoin piyasalarını nasıl etkiliyor?


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin