13 Mart Ethereum analizi: ETH tarihinin en büyük günlük çöküşü yaşandı!
13 Mart Ethereum analizi: ETH tarihinin en büyük günlük çöküşü yaşandı!

13 Mart Ethereum analizi: ETH tarihinin en büyük günlük çöküşü yaşandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasaları dün hayli kötü bir gün geçirdi. Özellikle Bitcoin çöküşü gündemleri meşgul ederken %30-40’lara varan çöküşler, yatırımcılara büyük meblağlar kaybettirdi. Ethereum ise bir rekor kırdı: ETH, tarihinin en büyük günlük değer kaybını yaşamış oldu.

İlk olarak 3 günlük ETH/dolar grafiğindeki hasara bakıyoruz ve Ethereum’un dün kısa bir süre içinde 100 doların altına düştüğünü görüyoruz. Bu, Ethereum’un gelecek vadeden 2020 yükseliş profilinin yalnızca bir günde silindiği anlamına geliyor.

Her ne kadar biraz yükselme ve rahatlama beklense de, daha büyük resimde yatay konsolidasyonu en iyi, yeni düşükleri en kötü ihtimal olarak düşünmek gerekiyor. Zira piyasa inanılmaz hareketli bir seyir izliyor.

Ancak ETH/Bitcoin grafiğine geçerken ilginç bir şey görüyoruz. Bu grafikteki en önemli seviye, 2017 ve 2019 arasındaki Ethereum seviyesini işaretleyen ve son zamanlarda 2020’de yeniden kazanılan ‘Kapitülasyon Hattı’ (noktalı).

Dün, bu seviye selloff sırasında temiz olarak kesildi ama o zamandan beri tekrar alındı. Bu seviyenin haftalık grafikte görüldüğüne dikkat edersek bu kadar dramatik bir hafta için ilginç bir sonuç. Bu seviyenin üzerinde istikrara kavuşmak bize Ethereum’un bir miktar güç görünümüne dayanabileceği konusunda küçük bir umut ışığı veriyor.

Son olarak, kısa vadede yerel bir dip ve küçük bir yardım rallisinin öncü olabileceğini görüyoruz. Baş ve omuzlarda bir boyun çizgisi ve RSI’da bir boğa sapması görüyoruz.

cryptoglobe


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin