İnanılmaz! Sosyal medyada en sevilen kripto para henüz piyasada bile değil
İnanılmaz! Sosyal medyada en sevilen kripto para henüz piyasada bile değil

Turist Bitcoin: İran turizm sektöründe kripto paraları yasallaştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümeti tarafından uygulanan sert yaptırımlara dayanabilmek için, Bitcoin (BTC) gibi Blockchain temelli dijital varlıklar artık İran turizm sektöründe yasal hale geldi. AL-Monitor’un 21 Mart 2019’da yayınlandığı bildiriye göre, ülke yetkilileri de devlet destekli bir kriptonun başlatılmasını kararlaştırdı.

İran Bitcoin’i kucaklıyor

ABD ile İran arasında 2018’de yapılan başarısız müzakereler, birçok Avrupalı ​​turistin bölgeyi ziyaret etmesini engellemede başarılı oldu ve İran Riyali sert devalüasyona uğradı.

Turizme odaklı birkaç firma turistlerin ziyaretlerini kolaylaştırmak amacıyla kriptoları bünyelerine entegre etti. Bu tür firmalardan biri, müşterilerine çok çeşitli düşük maliyetli hizmetler sunan bir seyahat ve turizm şirketi olan IranByBit’tir.

Bildirildiğine göre, platform hem Bitcoin’de (BTC) hem de banka kartlarında ve Fiat’ta ödeme kabul ediyor. İlginç bir şekilde, diğer ileri görüşlü girişimler de bölgedeki mevcut ekonomik kargaşayı canlı bir kripto işine dönüştürmek için kullanmaya başladı.

FinCEN, İran'ın olası yasa dışı kripto kullanımı konusunda uyarıda bulundu

Boşluğu doldurmak

AL-Monitor’a göre, 12-15 Şubat 2019 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen 12. Tahran Uluslararası Turizm Fuarı sırasında sekiz ay önce başlatılan ve merkez bankası tarafından lisanslanan yerel bir kripto para birimi borsası olan Rmoney, turizm sektörü için kendi dijital varlığını tanıttı.

Rmoney kripto, İran’ın turizm alanındaki tüm firmaların yabancı müşterileri tarafından kriptoda ödeme almalarını kolaylaştırıyor ve sonra Rmoney kullanarak kripto para birimlerini dönüştürüyorlar. Rmoney CEO’su Mehdi Naseri konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Turizm dijital para sistemini oluşturmanın amacı, dış ödemelerle ilgili sorunları çözmektir. Bu sektördeki ödeme zorlukları çözüldüğü için, İran’a daha fazla yabancı turist çekilecek, bu da döviz gelirleri elde etmenin yanı sıra, sakinlere istihdam olanağı sağlayacak.

Son rötuşlar

Ocak 2019’un başlarında, İran hükümeti bu yıl kendi dijital varlığını çıkarmaya hazırlandığını bildirdi. Hükümetin, son rötuşları devlet destekli kripto projesi için hazırladığı bildiriliyor ve başka Blockchain altyapıları da geliştiriliyor.

Bununla birlikte, IranByBit’in ülkenin kripto projesiyle pek ilgilenmediğine ve devlet tarafından destekli kripto paranın erişimin kabul edilebilirliği ve güvenilirliğinin sorunlarını çözemeyeceğine inanması önemlidir. Bitcoin’ler gibi sanal para birimleri, turizm endüstrisi için ideal bir seçenek olmaya devam etmektedir.

Btcmanager

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin