Çin ile ABD’nin ticaret savaşı, Bitmain'i olumsuz etkiliyor
Çin ile ABD’nin ticaret savaşı, Bitmain'i olumsuz etkiliyor

Trump’ın ticaret savaşı Bitmain’i vurdu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin ile ABD’nin ticaret savaşı, Bitcoin altyapısı üzerinde önemli etkilere sahip.

Çin ile ABD’nin ticaret savaşı, Bitmain’i olumsuz etkiliyor

ABD, Bitmain‘in madencilik donanımından şu an %27,6 vergi alıyor.  Bu dünyadaki en büyük madencilik donanım üreticisini vuracak bir durum, çünkü Bitmain’in gelirinin yüzde 51’ini yurt dışı pazarlar oluşturuyor. Haziran ayında çıkarılan yeni ticaret yönetmeliğine göre, madencilik donanımı, Çinli ithalatçıların %27,6 vergi ödemesi gereken “elektrikli makine aparatı” kategorisine girmekte. Aynı sektörden faaliyet gösteren Canaan ve Ebang gibi diğer Çinli şirketler de vergi ödemek zorunda kalacaklar. Ancak yurtdışı satış oranları, Bitmain’in fiyatından çok daha düşük.

Hindistan’ın internet kuruluşu Blockchain Komitesi’ni kurdu

Hindistan İnternet ve Mobil Derneği (IAMAI) Güney Asya eyaletindeki kripto paraları savunmak için bir Blockchain Komitesi kurdu. Tina Singh, Komite’nin yeni başkanı ve aynı zamanda özel borç veren Mahindra Finance’in dijital şefi. Ona göre, Blockchain teknolojinin geleceği ve onun benimsenmesi Hint ekonomisi için hayati önem taşıyor. Sonuç olarak, devlet bu teknolojiyle mücadele etmemeli ve yasaklamamalı, makul düzenlemelerin yapılmasına yardımcı olmalı. Bu nedenle, teknoloji endüstrisi ve hükümet bu önemli görevde işbirliği yapmalı. IAMAI şu anda Hindistan’da kripto para tiicaretinin yasaklanmasına itiraz ediyor. Dernek endüstrideki büyük şirketleri temsil ediyor. Microsoft’un Hindistan şubesi, Hindistan’ın en büyük bankası, HDFC bankası ve Mastercard gibi.

Hong Kong’un mali otoritesinin Başkanı: “Kripto para birimleri menkul kıymet değil.”

Hong Kong Menkul Değerler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (SFC) mevcut başkanı Carlson Tong Ka-Shing, kripto paranın şu an itibariyle menkul kıymet kabul edilemeyeceğini söyledi. Ona göre, menkul kıymetler için “denetim veya değerleme şartları” kripto para birimleri için geçerli değil. SFC’nin başkanı olarak Ka-Shing’in görevi 19 Ekim’de sona erecek. Bu nedenle, ifadeleri onun yerine geçecek olan Tim Lui Tim-Leung için kılavuz olarak görülebilir.

Avrupa’dkia token satışları Asya ve ABD’yi aşıyor

Avrupa yavaş yavaş en büyük ve en etkili kripto para merkezi haline geliyor. Bu, yatırımcıların çeşitli kripto para birimi projelerine pompaladıkları milyonlarca dolardan açıkça görülüyor. Avrupa’daki token satışlarının toplam değeri, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya’nın birleşik değerini neredeyse aşmakta. Fabric Ventures, 2018’de Avrupa ICO’larındaki mevcut dalgalanmaların bazı nedenlerini ortaya koyan bir çalışma yürütüyor. Fabric Ventures’ın bir girişim sermayesi fonu şirketi olduğu not edilmeli. Merkezi olmayan ağ projelerine ve Blockchain’e binlerce dolarlık yatırım yapmakla tanınıyor.

Coinrevolution

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin