ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor
ABD alarma geçti! Çin’in kripto para sektöründeki hakimiyeti endişe yaratıyor

Trump’ın Çin’e olan tarifeleri Bitcoin’i bir kez daha fırlatacak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Başkanı Donald Trump, son kez Çin malları için tarifeleri artırdığında, Bitcoin fiyatı hızla yüzde 40 oranında yükseldi. Peki şimdi tarih tekerrür edecek mi?

Trump’ın Çin’e olan tarifeleri Bitcoin fiyatını bir kez daha artırır mı?

Trump, 1 Eylül’den itibaren Çin mallarına uygulanacak olan 300 milyar dolarlık tarifeleri açıkladı. Vergi, Çin’in her ürününe uygulanacak. Trump, devam eden ABD Çin ticaret savaşı sırasında vergiyi %25 oranında artırma tehdidinde bulundu. Mayıs ayının başlarında, ABD’nin Çin mallarına uygulanan %25’lik tarifeyi yürürlüğe koyduğu bir hafta içinde, Bitcoin %40 arttı.

Mayıs ayı fiyat artışındaki diğer faktörler arasında; Bitfinex’in 1 milyar dolarlık IEO’su ve New York’taki Consensus konferansının ana halka tanıtımı yer aldı. Çinli yatırımcıların ana borsalarda Bitcoin ticareti yapmaları yasaklanmış olsa da Bitcoin’e sahip olmalarına izin veriliyor. Çinli yatırımcılar Bitcoin’i Over The Counter servisleri aracılığıyla, uluslararası borsalara kadar satın alabilir veya eşler arası platformlarda işlem yapabilirler.

DigitalX CEO’su: “Çinliler, Bitcoin fiyatlarındaki son artışa katkıda bulunuyorlar.”

Mayıs ayında DigitalX CEO’su Leigh Travers, ABD’deki Çin ticaret savaşının, Çin refahı BTC’ye ‘güvenli bir bölge’ olarak akması nedeniyle bir Bitcoin fiyat artışına yol açtığı yönündeki teorisini  belirtti. Ayrıca Travers, Çin Yuan’ının değer kaybetmesi ve ticaret savaşının Çin ekonomisi üzerindeki etkileriyle ilgili endişe bir araya geliyor:

Çinliler ve dünya genelindeki Çinliler, Bitcoin fiyatlarındaki son artışa katkıda bulunuyorlar. Bitcoin’i düşen Yuan’a karşı bir korunma olarak görüyorlar.

Micky

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birik
7im, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin