Trump yönetimi
Trump yönetimi, Adalet bakanlığı ile siber güvenlik konunda ortak bir strateji oluşturacak

Trump yönetimi Kripto Paralar hakkında kapsamlı bir strateji peşinde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD’li Başsavcı Yardımcısı Rod Rosenstein Salı günü, Trump yönetimi hakkında konuşarak, hükümetin kripto para birimleri etrafında “kapsamlı bir strateji” üzerinde çalıştığını söyledi.

Rosenstein, bu hafta Financial Services Roundtable’ın bahar konferansında bir konuşma yaptı. Yaptığı konuşma sonrası geçilen soru-cevap oturumu sırasında kripto para birimi ve siber suçlar hakkındaki görüşleri soruldu. Yöneltilen soruları cevaplayan başsavcı yardımcısı, geçen hafta Adalet Departmanı tarafından açıklanan ve teknolojiyi içeren suçlarla ilgili bir strateji geliştirecek yeni bir siber suç gruplarına atıfta bulunarak, şu ifadeleri kullandı:

Bu planların birçoğu geleneksel finansal sistemden geçmeyen Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini içeriyor. Siber suç görev grubumuzla birlikte bazı çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların genel kapsamda Kripto para piyasası ile başa çıkmak için bir strateji geliştirmek üzerine olduğunu söyleyebilirim.

Trump yönetimi siber suçların mutlaka iz bırakacağını görüşünde

Rod Rosenstein‘ın görev yetkisi, FBI, ABD Askeri Hizmetler ve Uyuşturucu İcra Dairesi başta olmak üzere bir dizi kolluk görevlisinin temsilciliğini içeriyor. Rosenstein, ayrıca, kripto para birimlerinin tamamen isimsiz – daha ziyade sahte –  oldukları görüşünü de kabul etmiyor. Aklama işleminin ise federal araştırmacıların kaynağa ulaşması için ipuçları bıraktığını düşünüyor.

Rosenstein yaptığı konuşmada ise şöyle devam etti:

Hepimiz suç eyleminin izini sürmenin yolları olduğunu biliyoruz. Genel olarak söylemek gerekirse, sadece bir siber aktivite değil, insanların izlerini bırakacak başka yolları olacaktır. Sonuçta, siber para birimiyle uğraşırken bile, onları eninde sonunda fiziksel paraya dönüştürmek ve aklamak isteyeceklerdir. Ve bu işlemleri izlemek için bir takım yollar mevcuttur.

Başsavcı yardımcısı, Adalet Bakanlığı’nın çabalarının önemli bir unsurunun, teknolojinin nasıl çalıştığını tam anlamıyla çözmek olduğu söyledi. Ayrıca bu gibi dijital yol izlemeye yönelik stratejilere ilişkin federal yetkileri eğitmenin de önemli bir unsur olduğunu dile getirdi. Çünkü yeni gelişen bu teknoloji de,  güvenliği sağlamanın önündeki en önemli engellerden birinin yeterli bilgi ve yeteneğe sahip olunmaması görüşünde. Sonuç olarak Rosenstein, suçluların devamlı kendini geliştirerek, her zaman bir adım önde olacağını düşünüyor.

coindesk

 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin