Çin dijital para alanında gaza bastı: Trump yönetiminde endişe büyüyor
Çin dijital para alanında gaza bastı: Trump yönetiminde endişe büyüyor

Trump koronavirüse yakalandı – Bitcoin nasıl etkilenecek?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Donald Trump, eşi Melania ile koronavirüs testlerinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından Cuma günü sabah erken saatlerde ABD hisse senedi vadeli işlemlerinin yanı sıra Bitcoin’de de düşüş yaşandı.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1311892190680014849?s=20

Trump tweet’i gönderdikten hemen sonra, Beyaz Saray, hem Trump’ın hem de eşi Melania’nın koronavirüs olduğunu doğrulayan ve başkanın doktoru Sean Conely tarafından imzalanan resmi bir açıklama yaptı.

Belgede, “Başkan ve First Lady şu anda iyi durumda ve iyileşme dönemlerinde Beyaz Saray’da kalmayı planlıyorlar” deniyordu.

Dow Jones Endüstriyel Ortalamasına bağlı vadeli işlemler Cuma günü Londra seansı öncesinde yüzde 1.37 düştü. S&P 500 ve Nasdaq Composite de işlem öncesi seansta sırasıyla yüzde 1,36 ve yüzde 1,55 düşüş yaşandı.

Aynı zamanda, gösterge ABD 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi de yüzde 0,661’e gerileyerek kısa vadeli tahvil talebine işaret etti. Altın vadeli işlemlerine bağlı vadeli işlemler de yatırımcılar güvenli liman varlıklarına yöneldikleri için yüzde 0,83 arttı.

Bitcoin düştü

Bununla birlikte, traderlar, koronavirüs salgını sırasında geleneksel varlıklar arasında yılbaşından bugüne en iyi kazançları sağlayan güvenli bir liman alternatifi olan Bitcoin’i görmezden geliyor.

Kripto para birimi Cuma günü yüzde 2,5’e kadar düştü ve gün içi en düşük seviyesi 10 bin 363 dolara geriledi. Düşüşte ayrıca en büyük kripto türev borsalarından biri olan BitMEX’in sahiplerine karşı kara para aklama suçlamasıyla yapılan suç duyurusu da etkili oldu.

bitcoin, gold, btcusd, xauusd, safe haven

Haberden kısa bir süre sonra Bitcoin, panik satışı duyarlılığı nedeniyle 10 bin 800 doların üzerindeki seviyelerinden vazgeçti. Bu arada BitMEX’in, günlük olarak 1,5 milyar dolardan fazla işlem yaptığını hatırlatalım.

Bu arada analistler, uzun vadeli görünümü için Bitcoin’de yükseliş olacağını düşünüyorlar. Ikigai Fonu başkanı Travis Kling, BitMEX’e yönelik kararın kripto para birimi sektörü için doğru yönde bir adım olduğunu söyledi. Bitcoin odaklı borsa yatırım fonu için onay almanın artık ulaşılabilir olduğunu belirtti.

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 10.489 dolardan işlem görüyor.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin