tron

TRON yükselişe geçti: Peki onunla ilgili neler biliyoruz?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para piyasasının son yıllarda ciddi anlamda patlama yaşamasıyla beraber birçok yazılımcı da altcoin üreterek bu sürece dahil olmaya başladı. Şu sıralar iyi bir yükseliş yakalayan TRON da bu altcoinlerden bir tanesi.

Kripto para piyasasına 18 Eylül 2017 tarihinde katılan TRON, kendisini Blockchain temelli bir site olarak tanımlıyor. Bu tanım sırasında kullanılan önemli vurgular ise özgür içerik ve eğlence üzerine. TRX sisteminin alt yapısında kullanılan protokol, kullanıcıların özgür bir biçimde, merkez olmadan istediği verileri özgürce yayınlamasına, abone olunmasına ve dağıtımına yardımcı olacak bir şekilde tasarlandı.

TRX, derlenmiş bir depolama teknolojisi kullanıyor. Bu sayede dünya çapında birçok insana hitap edecek merkezsiz bir eğlence sistemi kurmayı kendisine amaç ediniyor. Özellikle küçük yatırımcıların altcoinlere yönelmesiyle beraber yükselişe geçen TRX, birkaç gündür çıkışını sürdürüyor.

TRX’in temel çalışma prensipleri bulunuyor. Bunları ise şöyle açıklamak mümkün:

  • Veri özgürlüğü: Platforma her türlü içerik özgürce yüklenebiliyor. Aynı zamanda depolama ve veri dağıtımı yapma konusunda da bir sınırlama yok.
  • İçerik sağlama: Sistemde yer alan içerikler sayesinde dijital veriler kazanılıyor. Platform bu şekilde işliyor.
  • Kişisel ICO: Platform üyeleri ICO düzenleyebiliyor. Bu sayede dijital olarak elde edilen varlık da dağıtılabiliyor.

Geçtiğimiz haftalarda TRON’un kurucusu olarak bilinen Justin Sun, kişisel hesabından birtakım açıklamalarda bulundu. Yakında çok büyüyeceklerini ifade eden bu açıklamadan sonra TRX, olağanüstü bir yükselişe geçti.

tron

TRON (TRX)’in piyasa değeri ne kadar?

Tron Coinmarketcap verilerine göre şu an kripto para piyasasında en çok işlem gören 10. sanal para birimi olarak karşımıza çıkıyor. Şu an kripto para piyasasında dolaşan TRON sayısı 65 milyon küsür. Toplam üretilen token miktarı ise 100 milyon adet. TRX verilere göre şu an 0,159663 dolardan işlem görüyor. Henüz aralık ayında 0.0049 dolar olan TRX, bugün yaklaşık olarak yüzde 3061 oranıyla yükseldi. Bu da bazı yatırımcılara ciddi anlamda kar ettirdi. Örnek göstermek gerekirse eğer aralık ayında 1000 dolarlık bir TRX yatırımı yapmış olsaydınız şu an elinizde yaklaşık olarak 30 bin dolarınız yani 112 bin TL’niz olacaktı.

tron

TRX yatırımı yapmak isteyenler için birçok borsa seçeneği bulunsa da yatırımcılar genellikle Binance’i kullanıyor. Binance borsası üzerinden Bitcoin ve Ethereum kullanılarak TRX almak mümkün.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin