TRON (TRX) PoS'dan DPoS'a geçiyor!
TRON (TRX) PoS'dan DPoS'a geçiyor!

TRON (TRX) PoS’den DPoS’e geçiyor! İşte nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

11 Ağustos’ta TRON (TRX) resmi Twitter hesabı aracılığıyla Proof of Stake (PoS) ve Delegated Proof of Stake (DpoS) arasındaki farkı belirten bir yazı paylaştı.

TRON (TRX) PoS’den DPoS’e geçiyor!

PoS protokolü, madencilerin bir işlemi doğrulamak için belirli bir blok üzerindeki kripto paraların bir kısmını koymalarıdır. Daha sonra blok, madencinin ne kadar uzun veya kaç paraya sahip olduğuna dair bir algoritmaya dayanarak onları seçer. Bir kez seçildiğinde, madenci işlemi doğrular. Bir madencinin doğrudan seçilme şansı, desteklediği kripto para sayısına bağlıdır. PoS protokolü, daha az güç tüketimi ve sistemlerde daha az zorlanma ve saniyede daha hızlı işlem (TPS) açısından Proof of Work’e göre önemli bir avantaj sağlıyor.

DpoS, PoS protokolünün etkili bir versiyonudur. Bir consensus elde etmek için devam eden bir oylama sisteminin ve bir itibar sisteminin kullanımı. Topluluk üyeleri, daha sonra ödül almak için işlemleri doğrulayan süper temsilcileri için oy kullanır. 1 Haziran’da, TRON’un kurucusu ve CEO’su olan Justin Sun, Twitter hesabı aracılığıyla TRON’un DPoS’u benimsediğini söyledi.

TRON’un PoS’den DPoS’e geçişinin nedenleri

TRON’un PoS’dan DPoS’a geçişinin nedenleri şunlardır:

  • İlk olarak, bir DPoS consensus sisteminde topluluk üyeleri ağda daha fazla yetki veya haklara sahiptir.
  • Topluluk üyeleri kendi kendini yönetir.
  • Üye, PoS protokolünden farklı olarak, bir tehdidin ancak meydana geldikten sonra keşfedildiği durumlarda, her bir işlem için daha az risk taşır.
  • Elektrik tüketimi açısından azaltılmış maliyetler ve verimlilik söz konusudur.
  • Temsilci demokratik bir onay sistemine göre seçildiğinden daha güvenli doğrulama vardır.
  • Yatırımcılar demokratik seçimlerle kimin süper temsilci olacağına karar verebilirler.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin