Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”
Bitmain kurucusu: “ASIC’ler, Ethereum madenciliğini merkezsizleştirdi.”

Madencilik devi Bitmain, Bitcoin Cash için Bitcoin’lerini satıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Madencilik devi Bitmain, bir IPO dökümanına göre Bitcoin Cash için Bitcoin’lerinin büyük bir bölümünü sattı.

Madencilik devi Bitmain, Bitcoin Cash’i tercih ediyor

Bitmain bir borsada, büyük olasılıkla Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda 18 milyar dolar gelir elde etmeyi hedeflediği bir halka arza hazırlanırken bu tercihin ilginç sonuçları olabilir. Yukarıdaki tabloda ilk üçlü sütun tutulan miktarı, ikinci üçlü sütun kripto paranın USD cinsinden alındığı ortalama fiyatı gösteriyor. Bitmain, Aralık 2016’da hiç Bitcoin Cash tutmadı, çünkü Bitcoin Cash piyasaya sürülmemişti. Şirket, 71.560 Bitcoin tutarken Mart 2018’de 1,02 milyon Bitcoin Cash ve sadece 22.082 Bitcoin tuttu.

Birkaç yeni gelişmeyi hesaba kattığımızda bu daha da ilginç bir hale geliyor. Birincisi, bu durum Bitmain yönetiminin Bitcoin Cash’i tercih ettiğini gösteriyor. Bitcoin.com’a göre Bitmain ile ilişkili geliştiriciler, Bitcoin Cash Blockchain’inde akıllı sözleşmeler oluşturmak için Wormhole adında bir meseleyi tartışıyorlar. Bu haberi takiben Bitmain, geçen hafta Bitcoin Cash tarafından desteklenen bir dijital reklamcılık şirketine 3 milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. Bu kendi kripto paralarını geliştirmek için Bitcoin Cash tabanlı akıllı sözleşme protokolünü kullanacak.

Tüm Bitcoin Cash’lerin yüzde 5’i Bitmain’de

İkincisi, Nisan 2018’de tüm Bitcoin madenciliğinin yüzde 14,4’ünü gerçekleştiren Bitmain kontrollü madencilik grubu Antpool, bugüne dek elde ettikleri tüm Bitcoin Cash madencilik ödüllerinin yüzde 12’sini yok edeceklerini açıkladı.

Bir işletmenin parasını yakmasının tek nedeni, kalan paranın değerini artırmaktır. Aslında, Bitcoin Cash’in fiyatı duyurudan sonra yaklaşık yüzde 50 arttı. CoinMarketCap’e göre dünya çapında dolaşımda yaklaşık 17 milyon BCH bulunuyor. Yukarıdaki tabloya göre madencilik devi Bitmain, tüm Bitcoin Cash’in yaklaşık yüzde 5’ini elinde tutuyor. Diğer madencilik havuzlarını da BCH yakmak için teşvik ettiği yukarıda anılan duyuruda, Antpool BCH sahiplerini ödüllendirmek için parayı yaktığını söyledi.

Bu durum Bitcoin Cash için ne anlama geliyor?

Madencilik devi Bitmain’in kripto para birimi dünyasındaki önemini hatırlatmaya gerek yok. Temel olarak Bitmain, bir Bitcoin madencilik bilgisayarını üreten, satan, kiralayan ve maden havuzlarının bir koleksiyonunu işleten bir Hong Kong tabanlı kripto para şirketi. Bu havuzlar, Bitcoin madenciliğinin neredeyse yarısını oluşturuyor.

Şirket son zamanlarda Teksas’ta bir tesis açarak (altı farklı ülkede varlığını göstererek) ve  Opera internet tarayıcısının şirketi Opera Ltd’nin çoğunluk hissesini satın alarak büyüyor ve genişliyor. Bitmain, Eylül ayında Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda gerçekleştireceği halka arzla birlikte 18 milyar dolar gelir elde etmeyi umuyor. Facebook’un IPO’su (2012) 16 milyar dolardı ve Visa Inc.’nin ise (2008) 19,7 milyar dolardı. Bitmain, tarihin en büyük satışlarından biri olacak.

Dünyanın en büyük kripto para madencilik şirketinden gelen böyle bir destek, şüphesiz ki Bitcoin Cash için pozitif bir gelişme şeklinde görülebilir. Ayrıca Bitmain’in Bitcoin Blockchain’ini kontrol edebileceğinden yeterince endişeleniliyordu. Bitcoin Cash, Bitcoin’e göre daha küçük bir Blockchain, dolayısıyla Bitmain’in bu zincir üzerinde hakimiyeti daha fazla olacak. Bu da uzun vadede Bitcoin Cash için sağlıksız olabilir.

Financemagnates

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin