TRON (TRX), 670 milyonun üzerinde TRX yaktı!
TRON (TRX), 670 milyonun üzerinde TRX yaktı!

TRON (TRX) 100 milyar adet Ethereum tabanlı TRX tokenini yaktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Haziran-Temmuz ayında TRON (TRX), 100 milyar adet TRX tokenini yaktı. TRON bu süreçte uluslararası en büyük kripto para borsası platformlarından destek topladı. 17 Temmuz’da, TRON’un kurucu ortağı Justin Sun, üçüncü parti tokenlerin yakılmasını duyurdu.

TRON (TRX) neden para yakıyor?

Kripto para yakma toplam tedarikten tokenleri kaldırmak anlamına gelir. Platformlar dolaşımdaki kripto para sayısını azaltmak için para yakarlar. Kripto para yakımı, genellikle destekleyicileri kripto paraları uzun vadede tutmaya teşvik etmek için kullanılır. Çünkü daha düşük bir kripto para arzı değerin artması anlamına gelir. Aynı zamanda bu uygulama ICO’nun ardından satılmayan kripto paraları da yok etmek için kullanılıyor.

Paralar, belirttiği gibi belirsiz olarak yanıyor, aslında kripto paranın değerini artırıyor. TRON sonlu bir toplam sayısına sahip ve bu havuzdan paralar yakıldığında talep aynı kalıyor. Arzdaki düşüş ise fiyatın artmasını sağlıyor. Bu süreç aynı zamanda yatırımcıları kripto paraları toplamaya teşvik ediyor.

TRON Ethereum Blockchain’inden ayrılışını kutluyor

Daha önce, Justin Sun ve TRON Vakfı, TRON’un (TRX) Ethereum Blockchain’inden ayrılması ve bağımsızlığını kutlamak için 25 Haziran’da bir kripto para yakımı gerçekleştireceklerini duyurdu. Duyuruya göre 1 milyar adet TRX yakılacak! Token takası yapıldıkça TRON Vakfı, eski TRON tokenlerini yakıyor. TRON’un kurucusu Justin Sun, kişisel Twitter hesabından şu ana kadar yakılan TRX tokenlerinin tüm TRX’lerin yüzde 92,5’ine denk gelen yaklaşık 92,5 milyar olduğunu belirtiyor. TRON konuya yönelik şu açıklamayı yaptı:

17 Temmuz 2018 15:00 itibariyle, token geçişi hala hızlı ve düzenli bir şekilde gerçekleşiyor. TRON Vakfı, kripto paralar yakıldığı zaman duyurular yapacak. Bizler, tüm taraftarlara ve inananlara bu sürece tanıklık etmeleri ve denetlemeleri için çağrıda bulunuyoruz.

TRON (TRX) fiyat grafiği
TRON (TRX) fiyat grafiği

TRON (TRX) fiyatında son durum nedir?

TRON yazım sırasında, Binance, Bitfinex, Coinnest, Bit-Z, Cryptopia, OKEx, Cobo Cüzdan, Huobipro, HitBTC, Koinex ve MAX dahil olmak üzere token geçişini tamamlamış 20’den fazla borsa ve cüzdana sahip. TRON son 24 saatte %8,5 oranında artışla 0,039 dolardan işlem görüyor. Şu anda 2,6 milyar dolarlık piyasa değeri ile TRON, en büyük 11. kripto para konumunda.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin