Vitalik Buterin: “TRON, Ethereum'u geçerse, insanlığa olan inancımı kaybederim.”
Vitalik Buterin: “TRON, Ethereum'u geçerse, insanlığa olan inancımı kaybederim.”

TRON Ethereum’u geçebilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde TRON (TRX) kendi ana ağını kullanıcılarına açarak bağımsızlığını ilan etti. TRON ‘un kurucusu Justin Sun, TRON’un Ethereum’u geçebilecek ciddi bir rakip olduğuna dair bir tweet attı. Attığı tweetde Justin Sun, TRON’un Ethereum’dan daha iyi olduğu savını 7 maddede sıraladı. TRON Ethereum’u geçecek! İşte nedenleri…

TRON Ethereum’u sollayabilir mi?

  1. TRON saniyede 2.000 işlem,  Ethereum ise 25 işlem yapabiliyor.
  2. TRON bağımsız kripto paralar, Ethreum ise denetimli kripto paralar arasında.
  3. TRON100 milyon merkezsiz uygulama kullanıcısına sahip, Ethereum ise binlerce merkezsiz uygulama kullanıcısına sahip.
  4. TRON ücretsiz,  Ethreum ise yüksek ücretli.
  5. Koin yakma konusu.
  6. TRON’un 2 milyar dolar bonusu, Ethreum’un ise sıfır bonusu var.
  7. TRON yüksek ölçeklenebilirliğe sahip, Ethreum ise düşük ölçeklenebilirliğe sahip.

Her bir konu üzerinde detaylıca duran Justin Sun, bazı önemli konulardan daha fazla bahsetti.

İşlem hızı

Justin Sun TRON‘un saniyede 2.000 işlem gerçekleştirme gücünden gururla bahsetti. Ethereum ise bu sayının çok gerisinde kalarak, saniyede sadece 25 işlem yapabiliyor. Bu sonuçlar açısından TRON’un Ethereum’un çok ötesinde olduğu söylenebilir.

Topluluk yönetimi

TRON, topluluk iktidarı ile ilgili konularda “token bağımsızlığı”  ilkesini savunan bir kripto para birimi olarak kabul ediliyor. Bu arada Ethereum “otoriter kurallara” göre hareket ediyor. Analistler, TRON tarafından beyan edilen Süper Temsilci seçim fikirleri sayesinde, TRON’u tam bağımsızlık için mücadele eden bir kripto para olarak görüyor.

Merkezsiz uygulama sayısı

Justin Sun’un tweetine göre, yaklaşık 100 milyon merkezsiz uygulama kullanıcısı bulunduğu için TRON kripto paraların ağır siklet şampiyonu olarak görülebilir. TRON merkezsiz uygulama kullanıcısı sayısını yılın üçüncü çeyreğine kadar daha da arttırmayı düşünüyor. Ethereum’da ise merkezsiz uygulama kullanıcısı sayısının binlerle sınırlı olduğu ifade ediliyor.

İşlem ücreti

Çoğu kullanıcı kripto paraları işlem ücretleri daha az olduğu için tercih ediyor. TRON, Ethereum’un daha önce sahip olduğu en düşük işlem ücreti alma özelliğini elinden aldı. Ethereum artık TRON’a göre kullanıcılarına büyük miktarda işlem ücretleri ödetmiş oluyor.

Koin yakma

TRON dijital varlık oluşturmak için koin yakmaktan çekinmezken, Ethereum’un henüz böyle bir uygulaması olmadı.

Ödüller

Attığı tweete göre Justin Sun, TRON ​​geliştiricilerine 2 milyar dolar bonus ödül verecek. Bu ödül bir çok insanın dikkatini TRON’a yoğunlaştırmasına sebep oldu. Ancak Ethereum, geliştiriciler için herhangi bir bonus tahsis etmedi.

Ölçeklenebilirlik

Son olarak ölçeklenebilirlik alanlarında TRON, oldukça gelişmiş bir yapıya sahip olduğu  için Ethereum ile karşılaştırılamaz bile. Ethereum, çok zayıf ölçeklenebilirliğe sahipken, TRON’un ölçeklenebilirlik seviyesi son derece gelişti.

Ethereum’un dünyanın en büyük ikinci kripto parası ve büyük şirketler tarafından desteklenip finanse ediliyor. Buna karşın Ethereum’un altkoinleri üzerinde ERC20 ekosistemine bağlılıkları sebebiyle hegomanyasını kurduğu düşünülüyor. TRON’un değerini ve egemenliğini inceleyen bir kripto para kullanıcısı, TRON’un kendi ana ağına geçtiğinde kendi başına durabildiğini ve TRON’un Ethereum’u geçebilecek ciddi bir rakip olduğunu rahatlıkla görebilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ethereumworldnews

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin