14 haziran bitcoin
Önemli seviyeden aşağı yönlü kırılma görüldü!

Kripto sektörü hafta sonu özeti: İspanyollardan kripto konusunda önemli adım, Slovenya’da kripto atağı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya Kongresi’nde temsil edilen tüm partiler, ülkede kripto düzenlemeleri getiren yeni bir yasa tasarısı için olumlu destek verdiler. Ayrıca, Slovenya bir kripto eylem planını hazırlıyor. Bu bağlamda  ulusal bir kripto para tedavüle çıkarması da planları dâhilinde bulunuyor. Ve Macaristan küresel Blockchain piyasasına katılmaya hazır olduğunu iddia ediyor. Bu haberler hakkında tüm detaylar bu haftaki Kripto sektörü hafta sonu içeriğimizde bulabilirsiniz

İspanyol partiler kripto düzenlemelerinin olumlu yönde olması çağrısında bulundu

İspanyol Meclisi bu yılın başlarında, kripto şirketleri için teşviklerin sunulması yönündeki önerileri gözden geçirmişlerdi. Şimdi  kripto ve Blockchain teknolojilerinin uygulanmasını destekleyen düzenlemelerin kabul edilmesi için oybirliğiyle bir çağrı yaptılar. İktidarda bulunan halk partisi ise bunların “kontrollü test ortamları aracılığıyla” piyasaya sunulmasını savunuyor. İktidardaki Halk Partisi tarafından önerilen hedefe ulaşmayı amaçlayan  yasa tasarısı, İspanya Kongresi’nin Finans ve Kamu İşlevleri Komitesindeki tüm parlamenter gruplardan destek aldı.

Yasama girişiminde, öncelikle ödeme ve transferlerde aracıların ortadan kaldırılması hedeflenerek masrafların kısılması amaçlanıyor. Ayrıca sektördeki yeni girişimler için sermaye artırma konusunda teşvikler sunmak, Bitcoin gibi kripto-para birimlerini destekleyen teknolojilerin  avantajlarını teşvik etmek için çağrıda bulunuyor. Europa Press’in bildirdiğine göre, hükümet sponsorları lisanslı Blockchain teknoloji ağları kurma amaçlı projelere destek vermeye çağırdı.Bitcoin in Brief Saturday: Spanish Parties Back Crypto Draft, Slovenia Adopts Crypto Action Plan

İspanya’nın önde gelen partileri tarafından onaylanan taslak aynı zamanda, kripto paralar konusundaki  faaliyetlerle ilgili tehlikelere de dikkat çekiyor. Taslağa göre, yatırımcıların üstlendiği “riskler hakkında bilginin yeterli şekilde yayılması” konusu yatırımcılara güven verilmesine işaret ediyor. İspanyol milletvekillerine göre, bu yaklaşım, yüksek riskli finansal ürünlere bağlı olanlar gibi “onarılması imkânsız ekonomik zararlardan” kaçınmaya da yardımcı olacaktır.

Milletvekilleri, girişimi desteklemek ve  Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu ile İspanya Bankası’nın bu yöndeki çalışmalarına destek olmak için Madrid hükümetine çağrıda bulundular. Ayrıca, Avrupa düzeyinde kripto paranın kullanımı ve düzenlemesi konusunda ortak bir paydada buluşma konusunda da ısrar ediyorlar. Ve yürütme organının Diğer AB üyesi ülkeler ve kurumları ile birlikte çalışma davetinin iletilmesi talebinde bulunuyor.

Kripto sektörü hafta sonu Özeti: Slovenya Kripto ve Blockchain eylem planlarını hazırladı

Ljubljana hükümet, Slovenya’da Blockchain teknolojisinin uygulanmasını destekleyen ve kripto para birimleri için düzenleyici bir çerçeve oluşturan bir eylem planını kabul etti. Ekonomi Bakanlığı’na göre plan, ICO’ları da ayrıca düzenlemek için tasarlanmış bir dizi önlem içeriyor. Sloven yetkililer, blok zincir teknolojisine dayalı proje ve girişimlerin oluşturulmasına, büyümesine ve geliştirilmesine yardımcı olacak güvenli ve istikrarlı bir yasal ortam oluşturmayı umuyorlar.

Bitcoin in Brief Saturday: Spanish Parties Back Crypto Draft, Slovenia Adopts Crypto Action Plan

STA’nın bildirdiğine göre, bir başka amaç da Avrupa ve diğer ilgili kurumların kabul ettiği yasal hükümleri ulusal mevzuata aktarmak. Yerel yetkililer, Blockchain teknolojilerinin uygulanmasının Sloven ekonomisinin rekabet gücünü artırabileceğine inanıyor. Hükümet ayrıca, hem Slovenya’da hem de AB içinde, kamu ve özel sektör paydaşları arasında bir bağlantı olarak bir Avrupa Blockchain’i oluşturulmasını istiyor. Slovenya Ekonomi Bakanlığı yapılan görevlendirme sonrası Perşembe günü  konu ile ilgili faaliyetlere başlayacak.

Kripto sektörü hafta sonu Özeti: Estonya ulusal kripto para konusunda geri adım atıyor

Estonyalı  yetkililer, bir süre önce hem Avrupa Merkez Bankası hem de yerel bankacılık yetkilileri tarafından eleştirilen, ulusal bir kripto parası yayınlama planlarında değişikliğe gitti. Ülkenin bilişim teknolojisi stratejilerinden sorumlu  Siim Sikkut’a göre Estonya, Estcoin’i ortak Avrupa para birimine getirme ve tüm vatandaşlara sunma amacını biraz daralttı . Bloomberg’in bildirdiğine göre, dijital tokenler Baltık ülkesinin e-sakinlerine bir teşvik olarak dağıtılacaklarını belirtti. E-sakinler olarak adlandırılan kişiler, belgeleri imzalamak ve şirketleri kurmak için Estonya’nın elektronik tanımlama sistemini kullanan yabancı uyruklu kişiler.

Bitcoin in Brief Saturday: Spanish Parties Back Crypto Draft, Slovenia Adopts Crypto Action Plan

Teknoloji meraklısı eski Sovyet cumhuriyeti, ulusal bir kripto para karşılığı planlarla ortaya çıkan ilk Avrupa ülkelerinden biriydi. Benzer girişimler İsveç, İsviçre, Polonya, İngiltere ve diğer ülkelerde de tartışılmıştır. Ancak fikir, ECB yönetimi tarafından takdir görmedi. Eylül ayında, bankanın başkanı Mario Draghi, “Üye devletin kendi para birimini tanıtamayacağını” öne süren teklifi eleştirdi. Ve Avrupa bölgesinin para birimi avrodur şeklinde net bir açıklama yaptı.

Siim Sikkut’un açıklaması ise şu şekildeydi

Politikacılarla yapılan görüşmelerde, Estcoin’in e-ikamet eden topluluk içindeki işlemler için bir araç olarak ilerleyeceğini kabul ettik. Diğer seçenekler gündemimizde bulunmuyor. Yeni bir yabancı para kurmuyoruz.

Bu, Estcoin planının yazarı Kaspar Korjus tarafından da doğrulandı. ayrıca Estcoin ile ilgili ayrıntıların hala potansiyel faydalar açısından analiz edildiğini belirtti. Aynı zamanda  Estcoin’in kesinlikle ulusal bir“kripto para birimi olmazdı ifadesiyle net bir şekilde vurguladı. Estonya’nın e-ikamet programı şimdiye kadar 35.000’ten fazla yabancıya kimlik kartı verdi. Katılımcıların çoğunluğu Finlandiya, Rusya Federasyonu ve Ukrayna vatandaşı.

Kripto sektörü hafta sonu Özeti: Macaristan küresel Blockchain piyasasına hazırlanıyor

Kripto sektörü hafta sonu için derlediğimiz içeriğimizin en iddialı gelişmesi Macaristan’dan geliyor.

Bitcoin in Brief Saturday: Spanish Parties Back Crypto Draft, Slovenia Adopts Crypto Action Plan

Orta ve Doğu Avrupa’nın en büyük Blockchain zirvesi olan Blockchaineum 2.0, geçtiğimiz günlerde dünya genelinde teknolojinin uygulanmasıyla ilgili blok zincir tabanlı çözümleri ve diğer sıcak konuları tartışmak üzere Budapeşte’deki önemli paydaşları bir araya getirdi. Avrupa’da birçoğu Blockchain’i yeni ciddiye almaya  başlıyor olsa da, Macaristan bir süredir hazırlanmakta ve şu anda küresel Blockchain piyasasına katılmaya hazır olduğunu iddia ediyor.

Budapeşte Ticaret Dergisi  etkinliğin organizatörlerinden biri ve ülkesini Avrupa Blockchain sektörüne sokmaya çalışan Tamas Czegledi’nin konuya bakış açısını şu şekilde aktardı:

Son zamanlarda Avrupa standartlarında birçok düzenleyici kural koyuldu ve Macaristan’ın bölgesel bir merkez haline gelmesi için bunları kullanmak yararına olacaktır. Ancak bu yarar yönetmelik yüzünden değil, tamamen pazar temelli bir fayda olacaktır”. O, etkinliğin organizatörlerinden biri ve ülkesini Avrupa blok zinciri haritasına koymaya çalışıyor.

Macar iş adamları, bölgesel rakiplerin önündeki Blockchain trenine atlamak istiyor. Ayrıca niyetlerinin ne kadar ciddi olduğunu kanıtlamak için bu yılın başlarında bir Blockchain Competence Center (BCC) oluşturdular. BCC’nin CEO’su Peter Benedek’in görüşleri ise şu şekilde:

AB yaklaşık bir yıl öncesine kadar düzenlemeye odaklanmışken, geçtiğimiz son birkaç ayda daha pratik bir yaklaşıma doğru kaydığını gördük. Yenilenmiş ulusal dijital refah stratejisiyle birlikte, yeni kurulan Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı, yerel Blockchain oyuncularının yenilikçi çözümleri kucaklamasına ve fon yaratma potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olabilir.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin