featured
TRON diğer kripto paralardan kod mu çalıyor?

Çarpıcı iddia: TRON diğer kripto projelerinden kod mu çalıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Digital Asset Research (DAR) araştırmalarına göre TRON diğer kripto projelerinden kod kopyalıyor olabilir. TRON suçlu bulunması halinde, kod intihali sebebiyle çevrimiçi topluluk tarafından son derece olumsuz tepkilere ve eleştirilere maruz kalabilir.

Ethereum başta olmak üzere, TRON diğer kripto projelerinden kod çalıyor olabilir

ToshiTimes isimli medya kaynağı, TRON’un kodunun Ethereum da dahil olmak üzere birçok popüler projeden kopyalandığını bildirdi. Araştırmacılar, bu tür intihal eylemlerinin hukuki boyutu ve TRON’un karşılaşabileceği potansiyel yansımalar hakkında bir makale yayınladılar.

DAR tarafından yayımlanan makalede şu ifadeler yer aldı:

31 Aralık 2017 tarihinde, proje başlangıçta GNU Lesser Genel Kamu Lisansı v3.0’ı (LGPL) ihlal etmekle suçlandı çünkü proje, müşterisi olan Java-Tron’un EthereumJ’den türetildiğinden bahsetmiyor. EthereumJ, İlk Ethereum kütüphanelerinden biridir.

“EthereumJ genel sınıfının adını değiştirmenin hiçbir geçerli nedeni yok.”

Suçlamaların ardından TRON, LGPL lisans dosyalarına 14 dil daha ekledi. Bununla birlikte, TRON’un referans verilmeyen EthereumJ’den kopyalanan ve farklı olan bir kodu olduğu hala keşfedilmiş değil.

TRON’un izlerini çalmaya ve tutmaya nasıl çalıştığını anlatan Lucas Nuzzi ise geliştiricilerin bazı işlevlerin başlıklarını değiştirme zorluğunu nasıl aştığını şu sözleriyle ifade etti:

Her iki havuz arasındaki benzerlikleri takip etmeyi zorlaştırmaktan başka, EthereumJ’nin genel sınıfının “adını”, örneğin “dataBaseName” olarak değiştirmesinin geçerli bir nedeni yoktur.

Fiyatlar etkilendi mi?

Bu çarpıcı iddiaların TRON cephesinde nasıl yankı bulacağı merak konusu.

TRON’un (TRX) son 24 saatte gösterdiği fiyat performansı şu şekilde:

TRON (TRX) 24 saatlik grafiği
TRON (TRX) 24 saatlik grafiği

Coinmarketcap verilerine göre haberin yazılış anında 0,043 dolardan işlem gören TRON’un (TRX) ilerleyen saatlerde nasıl bir performans göstereceği merak konusu. Konuyla ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

TRON’a (TRX) destek yağıyor: TRX fiyatları ne durumda?

TRON Ethereum’dan bağımsızlığını kutluyor: 1 milyar adet TRX yakılacak!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin