Tron tabanlı DeFi
Tron tabanlı DeFi

TRON CEO’su Justin Sun kripto para konusundaki büyük hedeflerinden bahsetti

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin çılgınlığı, son yıllarda piyasanın merkezine yerleşmişken dünyanın en büyük merkezi olmayan ağlarından biri olan ve 29 yaşındaki Justin Sun tarafından kurulan kripto para platformu TRON’un gelişimi gözden kaçmış gibi görünüyor.

Kripto piyasalarının dünyada patlama yaşadığı bir dönem olan 2017 yılında piyasaya çıkan TRON, son tahlilde dosya paylaşım hizmeti BitTorrent’i satın alması ile büyük yankı uyandırdı. Kısa bir süre önce ise San Francisco’da NBA yıldızı Kobe Bryant’ın ana konuşmacı olarak yer aldığı yıllık yapılan konferansa ev sahipliği yaptı.

Tron’un kurucusu Justin Sun ise yaşı ve girişimcilik başarısı ile genellikle Çin internet devi Alibaba’nın kurucusu Jack Ma ile karşılaştırılıyor. Sun ayrıca Jack Ma’yı kendisinin bir yol göstericisi olarak görüyor.

TheStreet Justin Sun ile kripto dünyası üzerine bir röportaj yaptı

TheStreet kısa süre önce Sun’la birlikte bir röportaj gerçekleştirdi. Söyleşide sadece TRON’un planlarını değil, mevcut pazarın durumu ve eğilimleri de konuşuldu. TheStreet.com’da yayınlanan röportajı sizler paylaşıyoruz.

TheStreet: Genel kripto pazarı hakkında ne düşünüyorsunuz? Büyük bir sorun görüyor musunuz?

Justin Sun: Eski bir söz vardır. “ölüm raporum çok abartılmış”. Bu kripto pazarı için de çok doğru bir söz. Unutmayın, Blockchain nispeten yeni bir kavram. Bu, çoğu insanın çok az bilgiye sahip olduğu bir sektör. Endüstri şu anda bir düzeltme dönemi içinde. Çoğu şirket, uygulanabilir bir kullanım senaryosu oluşturmaya ve piyasayı bu plan çerçevesinde eğitmeye odaklanıyor. Bazılarının başarılı olacağına inanıyorum. Fakat bence çoğu başarısız olacak.

Sorun konusuna gelince, kripto şirketlerinin dev piyasa sermayelerine sahip olarak kuvvetli olduğu günlere dönülebilir mi? diye sorarsanız, bu şirketler onlara neden yatırım yapılması gerektiği konusunu çok iyi anlatmazlarsa eski güzel günler için bir müddet daha beklenebilir. Bu da kötü bir şey değil.

TST: TRON, kripto para toplam piyasa değeri içinde Bitcoin’i yakalayabilir mi?

Justin Sun: TRON’da Bitcoin’in pazar sermayesini nasıl yakalarız konusunda çok fazla zaman harcamıyoruz. Bunun yerine planımızı uygulamaya, Ethereum ve EOS gibi merkezsiz uygulama alanındaki yakın rakiplerimize ve online dünyadaki pazarı elinde tutan büyük şirketler gibi uzun vadeli rekabete odaklanıyoruz. Planı iyi uygularsak, piyasa sermayesindeki kazançlar sürdürülebilir bir hale gelebilir.

TST: Kripto paraların nihayetinde nasıl düzenleneceğini düşünüyorsunuz? Ve bunun fiyatları ve adaptasyonu nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

Justin Sun: Kripto paraların dünyanın her yerinde düzenlenmesi gerektiğini söyledim. Düzenleme, insanlara dolandırılmadıklarına dair güven vererek meşruiyet ve istikrar sağlıyor. Paranızın tam olarak nereye gittiğini ve yatırım getirisini daha doğru bir şekilde tahmin edebilmeyi anlamak her zaman önemlidir.

TST: TRON’un odaklandığı hedef “merkezi olmayan bir web oluşturmak”. TRON’un 2019 oyun planı nedir?

JS: Bu yılki oyun planımız insanları ” TRON neden diğerlerinin üzerinde?” sorusu altında eğitmek. 2019 yılına, birebir kullanıcıları küresel bir ekosistemde medya paylaşımını hızlandırmak konusunda teşvik eden bir token olan BitTorrent BTT‘yi duyurmakla başladık. Bu ay, ABD ve Çin dışındaki tasarruf sahiplerine bir token airdropu aracılığıyla ücretsiz olarak birçok token dağıtacağız. Ve çeşitli kripto borsalarında da listeleyeceğiz. Bu yılsonunda bazı pazarlarda canlı yayın yapan bir ürünü takip edeceğiz.

TRON tarafında, herkese daha iyi bir deneyim sunmak için protokolü sürekli geliştiriyoruz. Web’in merkezden uzaklaştırılması hakkında gizlilik ve sahipliği online olarak insanlara iade etme konusunda daha uzun vadeli düşünüyoruz. Böylece bu, sadece birkaç büyük şirketin ellerinde yoğunlaşmayacak.

TST: Asya’daki kripto para yatırımcılarının ABD’deki ve diğer bölgelerdeki yatırımcılardan farkı nedir?

Justin Sun: Asya ve Orta Doğu ve Avrupa’da daha az olmak üzere yatırımcılar, nispeten iyimser olma eğilimindeler. Sosyal medyada, haberlerde ve etkinliklere giderek bir şirketi takip ediyorlar. Bir bakıma, bu yaklaşım zorunludur. Çünkü her zaman kavrama ile ilgili uyuşmazlığa yol açan birçok FUD (Korku, Belirsizlik ve Şüphe) bulunuyor. ABD’de ise insanların büyük çoğunluğu yalnızca bir veya iki kripto veya Blockchain şirketini tanıyor. Bu nedenle verilmesi gereken birçok temel eğitim var.

Düzenleyici ortamlarıyla ilgili mevcut belirsizlik nedeniyle ABD yatırımcılarını aktif olarak hariç tutuyoruz. Örneğin, BitTorrent Token (BTT) teklifimize bakarsanız, Binance,  ABD veya Çinli yatırımcı olmadığını kanıtlamak için pasaportları, adları ve adresleri kontrol etme politikası bulunuyor. TRON ICO sürecinde de İngilizce dilinde tanıtım yapmadan sadece Asya’da aktif bir pazarlama yapmıştık. İç düzenleme ve uyum içinde bir yatırım şu anda çok önemli bir durum.

TST: En son BitTorrent’i satın aldığınızda bu büyük bir yankı uyandırdı. Satın alma neden bu kadar önemliydi?

Justin Sun: BitTorrent ve satın alma işlemimizden bu yana attığımız adımlar, 100 milyon aktif kullanıcının birçoğuna -ilk defa olmak üzere- Blockchain teknolojisi anlamlı bir şekilde tanıtılması sağlanıyor. Bu hareket, geliştiricilerin başka hiçbir yerde görmedikleri ölçekte uygulamalar geliştirip para kazanmaları için bir ekosistem oluşturuyor. Aynı zamanda, zaman içinde birçok Blockchain yeniliğine katılmaları için bir temel oluşturuluyor.

TST: TRON 2019’da BitTorrent için ne öngörüyor?

Justin Sun: Ekibimiz, şu anda milyonlarca insan tarafından kullanılmakta olan, birebir teknolojiye Blockchain’i nasıl dâhil edebileceği konusunda oldukça hevesli. BitTorrent topluluğu ayrıca TRON topluluğu ile kaynaşma aşamasında. Özellikle de ağın kayıtlarını merkezi olmayan topluluğumuzun izniyle yöneten 27 Süper Temsilci ile tanıştırılıyor.

TS: 2019’da kripto para adaptasyonunu ne sağlayabilir?

Justin Sun: İnsanlar Blockchain’i bir teknoloji olarak gördüklerinde ve kripto paraların insanları hızlıca zengin eden bir şema olmadığını anladıklarında adaptasyonun artması beklenebilir. Bunu yapmak için, şirketler mantıklı olan ve küresel topluluğa fayda sağlayan kullanım senaryoları oluşturmak zorundalar. İnsanların borsaya nasıl yatırım yaptıklarını düşünün. Hızlı para kazanmak, projelerdeki eşitlikle temsil edilen pazarın daha şeffaf ve doğru olması durumu ile tamamen farklı bir fikirdir.

Blockchain projelerinin ve tokenlerinin neden diğerlerine ve mevcut çözümlere göre öne çıktığını ve popülerliğini koruyacağını anlaması gereken birçok insan var.

thestreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin