Tron, Bittorrent'in kurucusu tarafından yaratılan projenin hissedarı oldu
Tron'un yeni durağı CoinSwitch.

Tron, Bittorrent’in kurucusu tarafından yaratılan projenin hissedarı oldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tron’un kurucusu Justin Sun, bu yılın Haziran ayında eşler arası uygulama BitTorrent’i satın almıştı. Tron ve Sun, BitTorrent’in kurucusu Bram Cohen tarafından kurulan yeni bir kripto protokolü olan Chia Network’ün de küçük bir hissedarı oldu.

Chia Network piyasaya sürülmedi ancak bir dizi kripto ve Blockchain girişimine de yatırım yapan Naval Ravikant’ın 3,4 milyon dolarlık bir tutarıyla fon sağladı.

Chia Network nasıl çalışıyor?

Chia Network’teki madenciler, sabit disklerinde belirli bir miktar disk alanının ağ için kullanılabilir olduğunu kanıtlıyor ve ardından Chia’nın kullanımı için bu alanı devrediyor.

Sun’ın 14 Şubat’ta BitTorrent Yönetim Kurulu’nun başına gelmesini izleyen gün, yönetim kurulu, Chia Ağı’na 50,000 dolarlık bir yatırım yapmak üzere Bram Cohen ile anlaştı. Chia Network’ün sözcüsü yaptığı açıklamada tüm mülklerin Chia’ya ait olduğunu ve personeli tarafından geliştirildiğini ve üçüncü şahıslar aracılığıyla lisans verildiğini söyledi.

Her iki şirket de birbiriyle hukuki ihtilaflara girmekten kaçınmak için uyumlu hareket ediyor. Şirketlerin, “karşılıklı feragat ve aşağılamama” anlaşması imzaladığı biliniyor.

BitTorrent’in kurucusu, şirketin satışından 10 milyon dolar elde etti

BitTorrent’in kurucusu Cohen şirketi bıraktı, ancak Chia’yi yaratmak için 2017’de yönetim kurulunda kaldı. Birleşme belgeleri, Cohen’in hala BitTorrent’in hisse senetlerinin %31’ini elinde tuttuğunu gösteriyor.

Cohen’in ortak hisse senedinin üçte birini elinde bulundurması nedeniyle, BitTorrent satışından 10 milyon dolar elde etti.

chepicap

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Sektörün ünlü simalarından Charlie Shrem, Bitcoin ve kripto paraların geleceği hakkında konuştu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin