featured

TRON ağı Ethereum’dan daha mı hızlı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

26 Temmuz’da TRON’un kurucu ortağı Justin Sun, TRON ağını Ethereum ile karşılaştırdı. Justin Sun’a göre TRON ağı Ethereum’dan 80 kat daha hızlı.

Justin Sun, BitTorrent’i satın aldı

Justin Sun konuya yönelik Twitter aracılığıyla şu paylaşımı yaptı:

TRON, Ethereum’dan 80 kat daha hızlı. 14 yıllık tecrübe ile BitTorrent, 138 ülkede 100 milyon kullanıcıya dünya standartlarında bir hizmet sunuyor. İkisini bir araya getirin ve dünyanın en büyük ve en gelişmiş eşler arası ağını elde edin!

Satın alma söylentileri TRON tutkunları arasında aylardır dolaşıyordu. Temmuz ayı başlarında Cheddar bir video yayınladı, burada BitTorrent’in TRON Vakfı’nın kurucu ortağına 140 milyon dolara satılacağını duyurdu. Ancak, bu satın alma TRON Vakfı veya kurucusu tarafından onaylanmadı. TRON, 23 Temmuz’da duyuruyu doğruladı ve TRON’un “dünyanın en büyük merkezi olmayan internet ekosistemi” olduğunu ilan etti.

TRON, BitTorrent ile interneti merkezsiz kılmayı hedefliyor

BitTorrent mucidi Bram Cohen tarafından kurulan BitTorrent şirketi, 100 milyondan fazla kullanıcısı olan torrent istemcisi uTorrent ile biliniyor. Şirketin ayrıca BitTorrent adında çok kullanılan bir başka torrent istemcisi de bulunuyor. TRON, kısmen BitTorrent tarafından desteklenerek interneti merkezsiz kılmayı hedefliyor. TRON’un, BitTorrent ile nasıl bütünleşmesi gerektiği ise tam olarak belli değil. Ancak her ikisi de merkezi olmayan bir web için benzer bir vizyona sahip. TRON, BitTorrent’in TRON ekosistemine girerek yeni bir hizmete dönüşeceğine inanıyor.

BitTorrent, büyük dosyaları aktarmak için en yaygın protokollerden biri. Protokol, çok sayıda dijital video, TV şovu, video klip ve seslerin aktarılmasına izin verir. BitTorrent on yılı aşkın bir süredir eğlence pazarında yer alıyor ve 2004’te kaydedildiği gibi internet trafiğinin %25’inden sorumluydu.

Kripto şirketi BitTorrent ile entegre edildi

Dosya göndermek veya almak için, kişi internete bağlı uyumlu cihazlarında BitTorrent kullanır. BitTorrent izleyicileri, transfer için kullanılabilecek bir dosya listesi sunar ve müşterilerinin dosyaları daha fazla transfer eden tohum olarak bilinen eş kullanıcılarını bulmasını sağlar. BitTorrent, kullanıcılarının üçüncü tarafların müdahalesi olmaksızın çeşitli dosyaları indirebilmelerini sağlar, ayrıca tüm kullanıcılarına ücretsiz temel hizmetler sunar.

Tüm bu tesisler şimdi TRON Vakfı’nın elinde, kripto şirketi artık BitTorrent ile entegre edildi. TRON topluluğu, “BitTorrent ve tüm BitTorrent ürünlerinin” satın alınmasını resmi olarak ilan ettikleri için “gururlu” olduklarını ifade ediyor. Bu, uTorrent, BitTorrent/uTorrent Pro, BitTorrent haberleri, BitTorrent Sync, BitTorrent paketi ve daha fazlasının TRON’a ait olduğunu gösteriyor.

TRON ağı için TPS (saniye başına işlem) ne olacak?

Aralık 2017’de Twitter’da Justin Sun şunları söyledi:

TRON ağı için TPS (saniye başına işlem)  1.500 olacak. Ayrıca, bu trafik sıkışıklığını çözeceğiz ve herkes için harika bir platform oluşturacağız.

Mayıs ayında, Ethereum geliştiricileri Ethereum’un ağına planlı bir iyileştirme yaptı. Bu plan Casper kodunun yeni bir versiyonunu geliştirmektir. Bu, Ethereum ağından madencilikle ilgili sorunları ortadan kaldırmak için başlatıldı. Bu yükseltmenin nihai hedefi ağı, PoW’dan (Proof-of-Work) PoS (Proof-of-Stake) sistemine geçirmek. Şu ana kadar, Ethereum’un ekibi veya Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, TRON’un Ethereum’dan 80 kat daha hızlı olduğu konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin