featured

Dünyanın en büyük ikinci borsası kripto paralar için gizli toplantı yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’nun (SEC) Winklevoss ikizlerinin Bitcoin ETF’si başvurularını reddetmesinin ardından kripto para piyasaları bir darbe aldı. Bununla birlikte dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq, kripto paralar konusunda gizli toplantı yapıyor.

Nasdaq, kripto paralar konusunda gizli toplantı yapıyor

SEC, diğer şeylerin yanı sıra bu başvuruyu reddederken Bitcoin piyasalarının manipülasyona çok eğilimli olduğu yönündeki endişelerini dile getiriyor. Bununla birlikte dünyanın en büyük ikinci borsalarından biri olan Nasdaq, bu sıralarda hem Wall Street’ten hem de kripto para sektöründen temsilcilerle kripto paraların bir varlık sınıfı olarak nasıl meşrulaştırılacağı ile ilgili kapalı kapılar ardında bir toplantıya ev sahipliği yapıyor.

İlk kez Bloomberg tarafından bildirilen Chicago’daki toplantıya, dün reddedilen Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunan kripto para borsası Gemini’nin kurucuları Cameron ve Tyler Winklevoss da dahil olmak üzere yaklaşık yarım düzine şirket temsilcisi katıldı.

“Kripto paralar hype döngüsünün zirvesinde!”

Habere göre toplantı hakkında bilgi sahibi olan isimsiz bir kaynak, katılımcıların gelecekteki kripto para düzenlemelerinin etkilerini ve sektör firmalarının Bitcoin ve diğer kripto varlıkların itibarını desteklemek için neler yapabileceklerini tartıştıklarını söyledi. Nasdaq CEO’su Adena Friedman 5 Haziran’da Bloomberg Businessweek’e verdiği röportajda kripto paraların “hype döngüsünün zirvesinde” olduğunu belirterek, gelecekte “internetin finansal elementi” olabileceklerini söyledi.

Bu arada yakın zaman önce Nasdaq CEO’su Adena Friedman kripto paranın, para birimi alanında bir sonraki doğru adım olduğuna inandığını, çünkü Bitcoin veya başka bir kripto paranın zamanla yaygınlaşacağını belirtiyor.

Nasdaq, Bitcoin vadeli ürünü geliştiriyor

Adena Friedman konuya yönelik şunları söylüyor:

Nasıl gelişir ve nihayetinde hangi kripto paralar benimsenebilir veya benimsenmeyebilir. Ama bence gerçekten bunun üzerinde henüz bir karara varılmadı. Ancak bugün sahip olduğumuzdan daha verimli bir küresel ödeme mekanizması fikrinin ülkeler arasında para transferine izin verdiğini ve kesinlikle internet ekonomisini desteklediğini düşünüyorum.

Ayrıca Friedman, Nasdaq’ın uzun vadeli bir yatırım olarak hizmet vermek üzere tasarlanmış bir Bitcoin vadeli ürünü geliştirmesinin ilk aşamalarında olduğunu söyledi.

CCN

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin