Fidelity, Bitcoin ETF yarışına katılıyor
Fidelity raporu: "Bitcoin sahibi olmak için her zamankinden daha fazla haklı sebep var."

Trilyon dolarlık Fidelity Bitcoin madencilik endüstrisine giriyor: Bu ne anlama geliyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD Boston merkezli dev yatırım şirketi Fidelity Bitcoin madencilik endüstrisine girdi. Fidelity, Kanada merkezli Bitcoin madencilik havuzunun %10’luk hisselerini satın aldı.

50 binin üzerinde çalışanı olan Fidelity Yatırım Şirketi, 2.5 trilyon dolarlık fonu yönetiyor. Şu ana kadar kurumsal firmaların Bitcoin satın alarak portföylerini çeşitlendirdiklerine şahit oluyorduk. Bu sefer kurumsal firmaların Bitcoin’e olan ilgisi farklı yönde gelişiyor. Kurumsal firmalar bizzat Bitcoin’in mutfağına giriyor.

Fidelity Bitcoin madencilik endüstrisine giriyor

Fidelity’nin yatırımı, Ontario Menkul Kıymetler Komisyonunun aylık raporlarına girdi. Fidelity, Kanada merkezli Bitcoin havuzu Hut8’in %10.58’lik hisselerini satın aldı. Fidelity, %10’luk hisseler için 8.34 milyon dolarlık ödemede bulundu.

Fidelity’nin Bitcoin madencilik endüstrisine girmesi Bitcoin ekosistemini güçlendireceği düşünülüyor.

Hut 8 Bitcoin madencilik şirketi, Toronto Borsasında listeleniyor ve hisse senetleri 0.82 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin madenciliği %60-65 oranında Çin’de yoğunlaşıyor. Madencilik endüstrisinde Çin’in tekelleşmesi Bitcoin’in merkeziyetsiz yapısına zarar veriyor. Bitcoin madenciliğinin son dönemde Kuzey Amerika ve İskandinav ülkelerine doğru kaydığı gözleniyor. Bitcoin madenciliğinin dünya geneli yayılması merkeziyetsizliğini artıracağı için olumlu değerlendirilebilir.

Theblockcrypro.com

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin